Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - eppoист

Страници: [1] 2
1
Задължението ми да напиша тази писаница е логично следствие и е продължение на предишните ми писаници. Искам да коментирам пазара на алткойни, вероятно по някои позиции растежа ще продължи и то чувствително, но това няма да бъде задълго. Подочувам, че на пазара на търговията с криптовалути се печели много и даже някои познати са взели кредит, който са инвестирали в крипто. Случващото се ми прилича на оргия и откъм страната на булката според мен няма да бъде Батко. Пазара на алткойни за мен вече не е интересен, излязох тотално, а в момента съм почти изцяло на Биткойни и фиат свързан с моите текущи задължения. Възможна техническа корекция на курса на Биткойна не ме притеснява, аз лично не очаквам да бъде дълбока и за дълго време.

Не препоръчвам нищо, всеки има глава на раменете си, препоръчвам единствено да четете Достоевски, просто намерете време поне за черешката на творчеството Му- Великия инквизитор. Там има всичко за живота, ценностите и за инвестициите разбира се. БиткойнБГ говори че Биткойна се отблагодарява и наказва, какво е Престъплението и наказанието е интересна тема за разговор

2
Аз съм уверен, че ти наистина нямаш време и при това не само за моята беретлистика... Проблема е системен, при мен липсата на време е катастрофическа, а причините ппоради които съм намерил време да систематизирам доста информация и да я напиша са най различни.

Става въпрос за следното. На пазара на труда няма хора за работа, няма хора на които да се довериш, хора които знаят, хора които са отговорни... На пазара на труда има хора с неадекватни претенции и кухи възможности, като причината за това нещо е отново Батко. Поколението получило уникално съветско образование и възпитание, защото училището не е само образование, беше лишено от информация. Настоящето поколение е лишено от възможността да получи образование, защото образованието е унищожено, но затова е свърхинформирано... Получава се нещо от рода кучето пази сеното, а овцата пази месото. Това не е случайно... Ако имаш познати човешки ресурси ще ти кажат, че най търсените ресурси са поколението 40+, които са образовани, които не са престанали да четат и които са информирани.

3
Знаем, че за нашия Бог един ден се равнява на хиляда човешки години, освен това до нас са достигнали (неписани?) закони/Божи заповеди, които трябва да спазваме. Понеже Батко иска да бъде Господ Бог, той трябва да направи две неща:1. Да спре времето, да направи един свой ден равен на 1000 човешки години; 2. Да се позиционира в невидимата/непонятната/метафизичната част на нашето битие;

Ако ние тръгнем да разсъждаваме по дълбоко виждаме, че той го постига това нещо и при това доста успешно. Батко е обективен фактор, против когото са безсилни и Биткойна и Физическото злато, може да му се противостои само с вяра и знание.

Дали това наистина е така, сещам се за едно произведение на Братя Стругацки, където е посочено възможно решение, но това решение може да бъде предмет на особен разговор. Форумите, социалните мрежи създават усещане за анонимност, но това не е така. Всички знаем, че се контролират от службите, работодателите проявяват интерес какви ги вършат из форумите техните питомци и кандидати за работа и т.н.

Как Батко спира времето? Ще дам пример. Биткойн БГ, какъв е твоя социален, демографски, житейски хоризонт? Не мислиш ли, че твоят метаболизъм биологически, материален, финансов е с несравнимо по къс хоризонт от хоризонта, който има Батко. Ако докажем, че това е така, ако твоя хоризонт се равнява на един Батков ден, то тогава излиза, че Батко може да спре за теб времето.

Продължавам с твоите съвети: Ти съветваш форумците, твоите близки и роднини да купуват физическо злато. Аз също СЧИТАМ, че това са настоящите пари! И какво от това?, ще ти кажа как те побеждава Батко и нищо не можеш да направиш. Батко определя колко струват твоите истински пари, твоите истински пари струват толкова, колкото Батко реши. Ежедневния златен индекс на тройната унция се определя в Лондон от Ротшилдите или Ротшилдите определят цената на златото за дребните риби, които се опитват да похапнат трохи от тортата.

Ежедневния златен индекс се определя от пазар, където твоето физическо злато е представено с тегло по-малко от 1%.... Това е пазар, на който не присъстват Централните банки или присъстват формално, Големите инвеститори спазват правилата на играта, нали?

Защо ли Германия, която е дала на Форт Нокс да и пази златото, не го продаде на Форт Нокс и да си го купи от пазара? Защото на така наречения пазар не се продава злато. И в тая връзка, в твоя къс откъм време хоризонт ти ще притежаваш пари, които с малка вероятност ще можеш да осребриш в полза на твоите  житейски потребности, цели, интереси на истинската цена.

Т.е. Батко е спрял времето, „за един негов ден“, на твоите спестявания във физическо злато и е голяма вероятността да компрометира твоята инвестиция или бягство от инвестиция.

Инструмента, с които Батко ни управлява е информационно въздействие, нищо ново под слънцето, става въпрос за страх, глад и секс. Наистина човек след като си осигури безопасността, след като си хапне и му се иска да се мушне под юргана. Или по точно Батко ни управлява, чрез интензитета на информационното въздействие.

Ще дам пример с една хамериканска сенаторша, която се възмущаваше от присъствието на РашаТудей в Америка. Тя казва, няма никакво значение дали това което казват от РТ е истина, РТ изменя нашето информационно пространство и ерозира американските интереси вътре и извън Америка.

Батко управлява безструктурно, Батко изработва понятия и стереотипи, ценностни модели, информационни вируси, даже религии, идеологии и теории, които впръсква в обществото. По рано хората ходеха в храма, сега храма отиде при хората, чрез Негово Величество Телевизора.

Батко влияе на всички структури на нашия живот. Батко влияе както на индивидуално ниво, така и на колективно ниво, създадени са правила, които са приети от обществото, които народните избранници изковават в Наредби и Закони и които правила, ако не спазваш ще бъдеш пометен. Колко са храбреците, които са готови да ходят в обувките на нашия Господ Бог!

Ето, че стигнахме и до твоята любима Наредба за виртуалните валути. Имало признати и непризнати валути, щяло да има хоствани и нехоствани портфейли. Тебе те дразни че в сегашнато право нямало Търговско право, че се употребява нищо незначещ птичи език.

Смея да твърдя, че тези номерца на Батко не са от вчера. Давам пример с нашето любимо злато, 99% от пазара на златото се формира от хоствани златни портфейли в банки и фондове и едва 1% от пазара е представен от нехоствано физическо злато.

Непризнати валути, ами другаря Рузвелт през 30-те години не  забрани ли притежаването на физическо злато, не принуди ли нашите хамерикански братя да си предадат златото на Форт Нокс на цена 30+долара за унция. Нищо ново под слънцето. Аз призовавам към законопослушност, защото НЕ си струва хабене на нервите с биороботите на Батко. Биороботи наричам служителите на администрацията, на НАП, полуграмотни юристи и административни съдии.

За курса на Биткойна, нима не виждаш субективна съставляваща или Батко. Туитите на Елон са Батко, това е информоционно въздействие, което е с несравним интензитет с информационното въздействие твоя сайт. Всички ние, които сме чели култовото произведение на Илф и Петров много добре знаем кой е Елон и какво от това? Ти предлагаш да игнорираме неговите туити? ОК нека да бъде така. Нима не виждаш печатането на Биткойни вече трета година, чрез многобройните финансови инструменти, лостове, кредити, марджини. Собственика на най-добрата платформа за търговия на криптовалути е бивш програмист с профил, роботи за търговия.

Още за твоята неравна битка. Давам пример с образованите хора, които не те познават и ти им казваш че се занимаваш с Биткойни. На колко хора ще имаш време да обясниш, че ти не копаш и че не си крадец на ток? Резултата от битката между твоя информационен интензитет и информационния интензитет, с който разполага Батко изглежда предрешен.

Битката е много трудна и победата изглежда невъзможна. Но Господ Бог се състои в нещата, които не могат да се обяснят с нашата логика на смъртни същества.

Пп. Ако съм се отклонил от темата или съм засегнал някой, неволно е, просто изтрий писаницrje

4
Според мен, Батко е този, който разруши Съветския съюз, форма на съществуване на Руската империя. Естествено, че никой няма да търпи Руската империя, заела исконни територии на Свещенната Римска империя, Първия немски райх.

Батко е същия този, който разруши по същия начин и Америка, за тези които още не са разбрали, че Америка я няма ще поясня. Аналогията на настояща Америка с късния Съветски съюз е пълна, а начина по който бе унищожена Америка е абсолютно същия, по който беше унищожен и Съветския съюз.

Дееспособността на Байден да управлява може да бъде сравнена единствено и само с времената на управлението на Съветския съюз от Черненко. Имаме си Политбюро наречено Дълбока държава. Имаме си и Член 1/идеология, наречена Политкоректност, която е достатъчен аргумент да не спазваме законите в държавата. Шокиращи примери за преследвания на работното място, в ежедневните социални контакти, поради политически причини или заради политкоректност, всеки може да посочи.

Още, Америка е деиндустриализирана, дела на Америка в световния продукт от близо 50% след ВСВ е паднал до около 16% понастоящем. Можем да си говорим и за свободата на словото в Америка, частна фирма, социална мрежа си позволява да налага цензура не на кого и да е, а на президента.

Байден обяви цифрата от 36млн. гладуващи американци. Това че витрините на хамериканския супермаркет пращят от храни и продукти, както си мислехме едно време, че това е благоденствие, не означава че не стърже коремчето на обикновения хамериканец. Провала на Америка в здравеопазването, образованието е вопиющ.

Можем да си говорим и за най големия нарушител на международното право. Можем да си говорим за разпаднала се централна власт, например в Сирия умерените терористи подкрепяни от ЦРУ воюват с умерените терористи подкрепяни от военните. Пита се какво ли делят? Можем да си говорим и за честността на изборния процес, според републиканците последните избори в Америка са нечувана и невиждана изборна фалшификация и т.н.

Интересен е случая на двама от най успешните капиталисти, за които темата Батко е била актуална. Сталин, велик строител на държавния капитализъм и Форд, велик строител на частния капитализъм, който е  хвърлил доста усилия в търсене на еврейския заговор и не е намерил сигурни доказателства, че съществува. При това положение изглежда, че няма къде повече да го търсим Батко, освен на някакво метафизично ниво.

5
Биткойн БГ,

В настоящата писаница ще коментирам и твои оценки, на които не съм реагирал в предишни наши дискусии. Основна тема на настоящата писаница ще бъде Батко или Батковците, или който както иска да ги нарича. Текущия курс на Биткойна се формира от обективна съставляваща и субективна съставляваща, която аз наричам Батко.

Кой е Батко? Какъв е неговия пол, каква е неговата националност, каква е неговата раса, на каква възраст е, какъв е неговия бизнес, какви са неговите интереси и цели. На мен ми направи впечатление, че обичаш да говориш за Батко в чуждите портфейли, а пък според мен ушите на Батко стърчат и от твоя портфейл.

Посочил съм, че за мен са интересни валути като БиКеш, Рипъл, Йота, бих добавил и храброто и пасионарно еврейче ЗиКеш. Една жена ми каза-уикепедия, че джед, същия, стелар, е рапортувал през 2018г активи в Рипъл на стойност 20млрд по тогавашни цени. Това означава, че Рипъла е един горещ картоф, а съдбата ни е да бъдем изядени. БиКеш, който от 10% от стойноста на Биткойна се срина до 1% от стойноста на Биткойна и по всяка вероятност никога няма да възстанови историческия макс, според мен има хипотези, които може да са интересни и т.н.

Та да се върнем на въпроса. Кой е Батко? Започвам с обичайните заподозрени евреите, еврейското лоби, присъствието на евреите в световната политика, финансова система, ТНК и т.н. Сега, на конспиративно ниво се говори повече за еврейското жило, отколкото за еврейския мед, но искам поне да не пренебрегвам и меда. Евреите са математици, физици, айтишники, шахматисти, композитори, артисти, певци, адвокати, учители, лекари, храбри войни и т.н.

Още Християнството възниква на основата на юдаизма, а Талмуда оказва силно влияние на творчеството на Карл Макс, така казват, не познавам Талмуд. Еврейското лоби ли са Батковците? Аз тази хипотеза я отхвърлям, те волно или неволно са свързани и си сътрудничат с Батко, те са от посветените.

Когато се случи 9/11 и последващите събития си рекох, няма начин Администрацията на президента и Държавния департамент да не са Батковците, но по нататъшното развитие на събитията ме убедиха, че не е така.

Когато се случи ипотечната криза 2007/2008г. Рекох си, че собствениците на ФРС, Банките акционери и Банките, които получиха ликвидност за изкупуване на апетитни активи трябва да са Батковците...

Всички знаем, че произхода на думата капитал идва от латинската дума капито/говедо, а банковата криза/ цикличността на капитализма е контролиран процес на стригане на говедата, които са взели кредити и не могат да ги обслужват. Припомням, че от ЕЦБ посегнаха на свещената крава на капитализма, частната собственост и направиха една Кипърска прическа на говедата, пардон вложителите в Кипърските банки под предлог, че се борят с Руските капитали, под мълчаливото съгласие на правителствата на Германия и Франция.

Появата на Биткойна, която изненада световната финансова олигархия, техните последващи действия, въпреки че от няколко години се окопитиха и се опитват да оседлаят процеса ме убедиха, най малкото, че има ниво, което е над тяхното, че те не са последната инстанция. продължаваме, по нататък!


6
За средствата за масова дезинформация. В България под бизнес с криптовалути разбират копане и кражба на ток, това е мнение, което е наложено, дори сред образованите хора. Кажете на някой, че се занимавате с криптобизнес масовата реакция е подхилкване, въртене на главата и коментар гледай да не те хванат...

Сега гледам, че последния туит на Елон се отразил негативно на курса на Биткойна и си мисля, дали не се създава някакъв вирус по подобие на Короната, който действително ще се настани трайно в информационния мейнстрийм и с него ще ни се налага да се съобразяваме, както носенето на маските в метрото да кажем?

7

ААААМ

https://www.youtube.com/watch?v=-mVG6MtH-Kc

 8)
а как се казва акулата брад или джед?

БиткойнБГ да се благодариш на ЕлонМаск, че малко поизправи цената на Биткойна... Значи Елон го чувствам някак си близък, понятен, навярно има Одески корени... Пускам едно видео, където човека играе шахмат

Шахматный турнир :)
https://www.youtube.com/watch?v=3FobA0-M8Y0


8
БиткойнБГ, досега не съм ползвал Светкавичната мрежа. Искам да създам пряк платежен канал до вашия платежен възел. Да те помоля за помощ. Навярно не съм положил усилия да се информирам, евентуално да препоръчаш хипервръзки, които да прегледам. Мерси предварително!

9
За много години на сите форумци,

Аз моля за снисхождение за моята пред НГ прогноза, все пак съм грешкаджия, който и името даже не може да си напише вярно. Последните моите писаници имат недовършен вид и недоизказаност и така...

Призовавам форумците да слушат мъдрия БиткойнБГ, ако не бях спекулирал от ниво 16-16 500 към сегашен момент щях да имам измерими резултати със стратегията предложена от БиткойнБГ.... Или моята доходност можеше да бъде постигната при по-нисък риск, която включва рискови сделки с БиткойнКеш, Йота, Рипъл и т.н. Все валути, зад които стоят могъщи лобита

Например, защо Рипъла? Предполагам, че мнозина сме чели „Война и мир“, но аз ще се огранича само с ползването на заглавието. Как приключва една война? Една война приключва с мирен договор между воюващите страни. Нооо след известно време съотношението на силите между субектите се изменя, договорените условия се явяват вече неизгодни за една от страните и предстои предоговаряне на заключения мирен договор и условията в него. Това може да стане по мирен начин или чрез нова война или както казва другаря Чърчил, който би трябвало да бъде по-популярен в България-говоря за бомбардировките над София, историята е списък от войни, човешки нещастия и беди, насилия и престъпления, не цитирам дословно... В случая Батковците, които стоят зад Рипъла влизат в конфликт с Батковците от СЕК, който конфликт е отчетен в цената на Рипъла понастоящем и предстои да бъде разрешен и да приключи с мирен договор... Аз предвиждам договаряне и финансово решение на конфликта, като договарящите се страни ще управляват курса на Рипъла и информацията, която се „изпуска“, думата изпускане описва най-точно информацията, която се „изпуска“ и управлява решенията на инвеститорите с кавички и без кавички.

Друга причина, поради която съм избрал Рипъла е силната волатилност на Биткойна, която не ми понася. Към настоящия момент Рипъла има ниска корелация с курса на Биткойна, при движение нагоре по-бавно расте и при движение надолу по-бавно пада, което дава възможност за най различни комбинации и ме застрахова от волатилноста, при моята гледна точка за развитието на обществото ни от социална, икономическа и финансова гледна точка и курса на Биткойна спрямо ФИАТ-ния свят..... Не изглежда много умно, човек да се занимава с Рипъла, но такъв е живота

Още един път здрава, мирна и успешна година!

10
БиткойнБГ,

Дали покупката на физическо сребро, злато, биткойн е инвестиция или не? Предполагам че форумците имат сериозни аргументи и в двете посоки. В голяма степен мога да се съглася с теб, че покупката на Биткойни много прилича на Кеширане, ако например продам своя недвижимост, предполагам че голяма част от продажната цена, поне 20% ще бъде в Биткойни. А с останалата сума, вероятно ще бъдат закупени дългосрочни Биткойни и краткосрочни алткойни в подходящ момент.
 
Батковците се опитаваха да ни убедят последните 100-тина години, че долара е книжното злато, но вследствие на огромните изкушения, които се появиха след рухването на Съветския съюз, Батковците вече няколко десетилетия режат клона, на който седят и случващото се е закономерен резултат. Долара се обезцени, спрямо истинските пари БИТКОЙН, за по-малко от десетилетие с 3 000 000%, това постижение на Американския долар е сравнимо с постиженията на неговия адаш Зимбабвийския долар.

Относно финансовия метаболизъм, който е силно индивидуално нещо. В предишни постове съм се полагал на Карл Маркс за определението за пълна функция на парите. Биткойна не може да покрие пълната функция на парите в настоящия момент. Твоето предложение за съхраняване на цифровото злато ми прилича на ползването на пари в Царска Русия, чрез отчупване на парчета от гривната или „рубить“. Вижте версия за произхождението на наименованието на паричната еденица на Русия.

Версии происхождения слова «рубль»,
http://whatismoney.ru/rub/
Иван Кондратьев, который в книге «Седая старина Москвы» написал: «Рубли были частями гривны или кусками серебра с зарубками, означавшими их вес. Каждая гривна разделялась на четыре части; название же рубль произошло от слова „рубить“, потому что прут серебра в гривну весом разрубался на четыре части, которые и назывались рублями».

Причината за голямата волатилност, която чувстват хората от света на декретните пари има своето обяснение и се описва от разменното уравнение на Маркс. Хората нямат пълно стоково и на услуги покритие от цифровата валутата Биткойн. Това са различни светове, накои са на брега, някои са в лодката, някои са разкрачени с единия крак на брега, с другия в лодката. Ако седим на брега, и покрай нас минава лодка ние ли се движим покрай лодката или лодката се движи покрай нас.

Бъдещи социални, икономически, технологически, демографски, нравствени изменения могат да изменят използването на Биткойна като пари, оценявайки го по определението на Мозес Мордехай Леви. Понеже говорим за бъдещето, из социалните межи се разпространява съня на Расколников, по време на неговото заболяване, когато излежава присъдата си на заточение, него сън си спомня докато оздравява. Оздравелия Расколников осъзнава своята любов към Софья Семьоновна и нейната към него.

Фьодор Достоевски, Престъпление и наказание,
https://chitanka.info/text/2321-prestyplenie-i-nakazanie/41#textstart
Присънваше му се през време на болестта, че целият свят е осъден да бъде принесен в жертва на някаква странна, нечувана и невиждана смъртоносна епидемия, идваща от вътрешността на Азия към Европа.

Цитирал съм само началото на съня, останалото в линка……….

11
Рождественски размисли и страсти за цената на Биткойн! Според мен рубежа, който открива пътя на Биткойна нагоре не е 20000дол, а 30000дол. Аз очаквам да има преди НГ цени около 27-29000дол, след което да има консолидация до около 19-22000 или по дълбока. Прогнозата ми не е съвет за покупка или продажба, споделям с вас моето мнение от следната камбанария: Опита ми на финансовите пазари е скромен, игрите на Батковците не са ми ясни, лично аз на нива от около 27-29000дол ще мина на ФИАТ, поне с 75-80% от вложенията си.

За тези които искат да спекулират с цената на Биткойна, бих споделил следното. Определете времевия интервала на вашата спекулативна стратегия, времето от отваряне до затваряне на сделката. Колкото е по високочестотна вашата стратегия, толкова повече вашият резултат ще бъде ограничен от кривата на нормалното разпределение. Нищо лично, просто Гаусово разпределение!

С невъоръжено око се виждат на платформите за търговия поръчките на роботите или алгоритмите за търговия. Поръчките на алгоритмите се настройват на желано отклонение от арбитражната нула. Ако вашата поръчка продава е под, а вашата поръчка купува над, то вие отивате на по рисков вариант, който изисква вашите прогнози да са по точни. Ако вашата поръчка е след поръчката на алгоритъма, има да чакате по дълго да ви бъде ударена поръчката или да се измени точноста на прогнозата във ваша полза. Демек шансовете ви за успех не са големи.

Внимание, при ползването на финансовата дезинформация, която ни се предлага от СМИ. 90% от информационния поток е дезинформация, т.е. информацията в днешни времена е загубила своята стойност или има почти нулева стойност, остават ни 10% информация за работа, което не е малко все пак, нали? Необходими са ви знания да оцените истината от лъжата!

Давам следния пример: преди Биткойна да мине ниво 20000дол, на една платформа за търговия беше организирана томбола, платформата е ТОП-3, като за спечелването на наградата е необходимо да познаете точния час на преминаването на цената от 20000дол на Биткойна, като прогнозата трябва да бъде направена 24 часа преди събитието. Наградата е 10000дол, наградения ще бъде избран чрез жребий. Е, посочвайки точния час, вие до голяма степен разкривате вашите очаквания и краткосрочна стратегия, за останалото собствениците на платформата за търговия имат информация от историята на вашите транзакции. Този пример за „социологическо проучване“ се случи преди една корекция на Биткойна от около 10-12%, преди да мине 20000дол. Това и други информационни въздействия и обратни връзки се използват за настройка на алгоритмите.

Но нещата не са толкова отчайващи за желаещите да поспекулират. Можете да направите следното? Изчислете вашите входящи и изходящи ФИАТни потоци поне за 12месеца напред, който е по консервативен може да се подсигури с по-дълъг времеви лаг. Аз лично считам, че Батковците нямат време и всичко ще се развива много бързо, поради което моят срок е 12месеца. Ако имате превишение на вашия ФИАТ за него период, може смело да вложите в Биткойн. Имайте предвид следното, може да ви се наложи да държите дълго време загуби, които загуби могат да стигнат и до 50%. В тази игра ще спечели този, който може да държи загуби по дълго време. Най много ще загубят тези, които не могат да устискат и излезат по рано. Не е важно да можеш да бягаш по бързо от мечката, важно е да бягаш по-бързо от останалите. Другото нещо е инвестирайте в сигурни валути. Най безрисковата инвестиция в света на криптофинансите е инвестицията в Биткойн!

Именно в Биткойн, а не в алткойни. В дългосрочен план Негово Величесто Биткойна надиграва Алтокойните, въпреки че се оставяме да ни води емоцията при инвестирането, което не е добре. За мен най интересната валута е БиткойнКеш, а пък досега не съм притежавал прехваления етер или ефириум на славянски език. Но за екстремистите и за тези, които искат да се возят на влакчето на ужасите може да инвестират и в алткойни да кажем като рипъла, но в дългосрочен план печелившия ще бъде Биткойна.

Пожелавам хубави празници на сите форумци!

12
Благодаря ти, не искам да правя антиреклама на никого и не искам да се разпространява случая. Мога да ти изпратя скрийн от прозореца за депозити на Биткойн Кеш на ЛС и ти да прецениш как да допринесеш полза на форумците при запазване на дискретност


13
БиткойнБг, явно моят въпрос е прекалено елементарен или не е интересен за форумците, та да те замоля за отговор.

Преди да питам във форума, от поддръжката ми бяха казали че адресите за превод са едни и същи, а моите по-нататъшни въпроси изнервиха служителя, но въпреки това не ми се депозираше Биткойн Кеш. Не знам дали примера е удачен, но аз имам пощи в abv и gmail с едно и също име, следователно би могло да съществуват един и същи адрес за превод между Биткойн и Биткойн Кеш, нали са роднини. Получих възможност да направя превода, възползвах се от движението на Биткойн Кеш конвертирах за Биткойни и след това направих депозит, което е потвърдено че работи.... и така


14
Въпрос към БиткойнБГ, отговора за него е лесен. Искам да направя депозит на една площадка за търговия. Адреса за депозит на ВСН и ВТС е един и същи, като и под двата адреса пише: Не изпращайте монети или токени различни от ВТС/ВСН може да загубите депозита... Вече съм правил на този адрес, ВТС депозити

Пп. Интуитивно чувствам, че отговора е лесен. Ако БиткойнБГ забави отговора, ще видя дали има и други колебаещи се като мен


15
БиткойнБГ,

аз ти вярвам, че няма определение за пари и навярно в близка перспектива в рамките на останалия ни суверенитет на родината ни, няма да има такова определение. Отчитайки и екстериториалността на американското право, което защитава американския интерес независимо дали е публичен или частен почти навсякъде, както и делегирането на националния ни суверенитет на европейските батковци, единственото на което можем да се надяваме е международното право своевременно и точно да се имплементира на местна почва, но пак с едно наум.

Погледнах Конституцията РБ, на БНБ не е отделено почти никакво внимание, народните избранници избират и освобождават ръководителите на БНБ. Няма нищо за емитиране на пари, кой емитира парите, които както знаем обезпечават функционирането на икономиката.

Погледнах закона за БНБ, който иска да се задълбочава, аз ще коментирам следните текстове: 1.Българската народна банка регулира и осъществява надзор върху дейността на операторите на платежни системи, на доставчиците на платежни услуги и на издателите на електронни пари в страната; 2. Емисионно поддържа пълно валутно покритие на общата сума на паричните задължения на Българска народна банка; 3. Българската народна банка има изключителното право да пуска в обращение банкноти и монети.
1.   БНБ регулира и осъществява надзор, наскоро имахме един спор с една банка и ни се наложи предсрочно да погасим един кредит. От Банков надзор отказаха да се намесват в частни спорове, забравяйки че банкова дейност се извършва с лиценз издаден от тях. За издателите на електронни пари ще задам малко риторични въпроси, какви са тези пари, кои са издателите, защо допускаме издаването на частни пари и какво е влиянието върху икономиката, националната сигурност;
2.   Всички много добре си спомняме, че при въвеждане на борда, управление Емисионно покриваше с пълно валутно покритие само парите в обръщение и депозитите на ТБ, а след около 10-тина години вече покритието обхваща и са инвестирани в така наречените книжа с нисък риск и другите задължения на БНБ, като депозита на правителството, фонд за управление на ядрените отпадъци на Козлодуй и др. публични средства. За инвестирането на валутните резерви, както казваше баба Ванга, откъдето дошли там и отишли.
3.   БНБ създава банкнотите и монетите в обращение. Аналитична отчетност на БНБ за Юли.2020г. Резервни пари/Парична база-36 820, Пари в обръщение-19 250, Резерви-17 570 или БНБ е напечатила Резервните пари, от които са останали 19 250 в обращение, а ТБ са частично резервирали част от депозитната си маса на стойност 17 570. Следват, паричните агрегати, които като цяло класифицират депозитната маса, а именно: 1. тесните пари М1-76 409; 2. квазипарите М2-106 074 3. широките пари М3-106 074;  Данните от БНБ говорят, че емисионната дейност е предоставена на чуждите частни ТБ, къде е националната сигурност, къде е суверенитета на държавата, имат ли тези чужди ТБ отношение към стимулиране на икономиката на родината ни или преследват частни интереси, които според мен не се изчерпват само с корпоративната печалба.

Какви пари са създали чуждите частни ТБ, ако парите в обръщение можеш да ги ползваш без ограничение, парите емитирани от ТБ са целеви, това са потребителски кредити, корпоративни кредити, ипотечни и т.н. Тези пари имат цена, фиксирана и променлива, дължина на парите-в България няма дълги пари, ускъпяват се от банкови такси и неустойки, силно са зависими от търговското салдо и капиталовите потоци. Ако се изследват банковите активи може да се отговори точно на тези въпроси по отношение на дюрейшъна на портфейла на банките, както и цената на парите, фиксирана и променлива цена. Но наредбата на управителя на БНБ за лихвения риск ограничава дисбаланса между дължината на банковите активи и пасиви, кредити и депозити.

https://www.bnb.bg/Statistics/StMonetaryInterestRate/StMonetarySurvey/index.htm

Насилствената евроизация е еднопосочен билет, може за справка да погледнем опита на гърците да се измъкнат от прегръдката на ЕЦБ. Нима не е по демократично да се изравни статута на еврото и лева и всеки да употребява в ежедневието си и стопанската активност каквито си иска банкноти и монети, но не ни разрешават. Преди няколко години припламнаха искри между ЕЦБ и Словения. Става въпрос за липса на отчетност и контрол на банковия сектор пред националните власти, както и осигуряването на чадър от ЕЦБ при разследването на действията на националната банка от местните власти.
ЕЦБ может подать иск на Словению из-за вторжения полиции в банк в Любляне
https://ria.ru/20160707/1460391457.html


Сега за виртуалните пари от моята камбанария, отдавна ги следя, но не съм проявявал почти никаква активност да материализирам скромните си познания. Когато за първи път навлезох в темата за крипто валутите бях шокиран, бях убеден че това е гениално откритие, след което светът вече няма как да бъде същия. Колкото повече задълбавах, повече бях убеден във верноста на мнението си.

Когато биткойна беше приет за търговия на чикагската борса, за първи път се появи притеснение в мен. Защото това означаваше опит за легализиране и овладяване на биткойна. Моята теза черпеше аргументи от аналогия с овладяването на пазара на златото от Ротшилдите, нали нито златото го печатат, нито биткойна го печатат. Венец на многовековния златен път на Ротшилдите това е БретънУудската конференция, тогава те ознаменуват стъпването на Световния олимп. Решенията на конференцията са ратифиццирани и от СССР след смъртта на Сталин. Многовековния път на Ротшилдите минава през финансиране на войни и насилие, отпускане на златни кредити на правителствата, въвеждане и налагане на златни стандарти на европейските държави, всевъзможни златни сделки, прокарване на лобистки закони и налагане на световен златен борд. Казах си следва същото с биткойна, рекох пред приятели познати, че това е началото на края на Биткойна. Помислих си, „Бедни ми Сатоши, защо не умря при Гредетин“.

Но, това всъщност не е точно така. Всъщност Сатоши или който и да е, е създал перфектната ЦБ с абсолютно прозрачна емисионна политика, за разлика от ФРС където основната емисионна политика се нарича шуробаджанащина, ние избираме кой има място под слънцето и кой ще фалира. Ние избираме посоката на движението на света, чрез провежданата от нас политика. Последните събития, които се случиха ме убедиха в следното: Те не разполагат с технологично време да овладеят биткойна, Те много бързат,  Те са изплашени, Те са готови на всичко, Те си изпускат нервите, Те няма да се спрат пред нищо. Пред Тях стои предизвикателството, което Те не могат да преодолеят! Други обективни причини, които Ги обричат на НЕУСПЕХ е съотношението информация/знания, За да се запази управляемостта на народите, главоломно нарастване на информационните потоци трябва да се компенсира с ограничаване на образованието и ограничаване на даването на хората знания, а по предишното поколение е активно, образовано и има настоящо образование и знанията.  От този момент нататък вярвам, че появата на блокчейн, биткойна, цифрови валути и токени е Божия промисъл. Предполагам, че думата промисъл е изчезнала от употреба и вече е непонятна, поради което ще изброя няколко думи, които съдържат един и същи корен мысль/мышление/промышленность и т.н.

Страници: [1] 2