Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: [1] 2 3 ... 47
1
От години наблюдаваме едно и също явления, когато цената на Биткойн се задържи на едно и също ниво за по-продължителен период от време. Хората започват да търсят начин да си докаран пасивен доход с биткойните, които притежават. По-неоптните се подлъгват и ги превеждат по свои сметки в разни "приложения" или "платформи", където им се обещава висок лихвен доход от 5% или дори 25% на годишна база. Това обикновено са финансови пирамиди, които заемат спекулативни къси позиции с биткойните получени от клиенти. Когато цената на Биткойн пада те успяват да излязат на печалба и да се разплатят със своите клиенти. Когато цената се задържи на едно ниво или започне да расте, тези финансови пирамиди фалират и техните клиенти губят биткойните си.

"Въртелите" започват обикновено със забавяне на нареждането за теглене и допълнителни искания за установявания на самоличността на клиента. Има случаи дори на искания за нотариално заверени преведени лични документи или такива заварени в съответното посолство и т.н. само и само да се откаже съответния клиент да тегли печалбата си от финансовата пирамида.

ЗАПОМНЕТЕ! Не трябва изобщо да се занимавате с търговия с криптовалути или някаква друга дейност свързана с инвестиции в криптовалути ако не знаете, как да проверите от независим източник дали даден биткойн превод, с който захранвате сметката си в съответната пирамида, е извършен или не! Вероятността да ви лъжат е много голяма.

2
Времето ще работи в полза на Доброто и ни чака плавен преход към един по справедлив свят.

Преходът може да е всякакъв, само не и плавен!  :)

За съжаление, хората са до такава степен ошашавени, че могат да изтърпят всичко. Както се видя по време на Ковид истерията, силата на средствата за масово осведомяване зомбиране е огромна. Могат да предизвикат и наложат масова психоза за отрицателно време.

3
Здравейте. Нов съм тук и наистина ми харесва да научавам цялата информация, която намирам от вас. Благодаря ви!

Привет ValeriTrifanov,

Добре дошли във форума!

4
здравейте на всички!

аз ще бъда честен и се регистрирах с цел да рекламирам един биткойнърски сайт

...

Привет BitcoinMaxi,

Честността е нещо похвално, но не е достатъчна. Без реклама не може, разбира се, но трябва да се каже и нещо по темата, в която се пише!

5
Привет на всички форумци!

Отдавна не бях влизал във форума, но имам нужда да си сверя часовника във връзка с последните сътресения на пазарите. Искам да си посипя главата с пепел във връзка с моя прогноза, че не е възможно Биткойна да падне под 30К долл.

Не е редно да се оправдавам със събитията на Украина, реално войната за заграбването на руските ресурси се възобнови и се води активно да кажем от Мюнхенската реч на Путин, спомняме си опулената физиономия на Меркел и ехидно хилещите се сенатори МакКейн и Греъм, когато Путин заговори за обща и неделима сигурност, уважаване на руските интереси и т.н. 15 години по-късно се води кинетична война на Украина, а в Европа и Америка се страхуват и не им е до смях, МакКейн е покойник, а Греъм мята ексцентрични заплахи в посока Русия.

На всички е ясно, че войната на територията на бившата съветска република Украйна се води между Руската Федерация и Съединените Щати. Тази война започна още през 2014 г. Цели 8 години Русия се опитва по мирен начин да предотврати избиването на населението в Източна Украйна от укро-нацистката про-Американска хунта в Киев. Бившият президент на режима Порошенко наскоро си призна, че никога не е смятал да изпълнява подписаните от него Мински споразумения и само е гледал на тях, като средство за печелене на време докато армията на режима се превъоръжава по стандартите на НАТО и се обучава от САЩ и техните натовски сателити. След като цели 8 години Русия търпя геноцида над руснаците в Източна Украйна, накрая се принуди да действа с военна сила. В момента военният бюджет на Киевската хунта е най-големия в НАТО след този на САЩ! Издръжката на армията на Зеленски е изцяло от външните спонсори на режима. На практика тази армия е армия от наемници, чиито заплати се плащат от враговете на Русия.

Сега вече е ясно, че Русия няма да търпи по своите граници враждебно настроени Американски колонии изграждани като нации с пренаписана история на основата на пещерната русофобия, чиято единствена задача е да вредят и пречат на геополитическите конкуренти на САЩ. Всяка държава съсед на Руската федерация трябва да е на ясно, че в момента в който изгуби своя суверенитет и стане Американска колония, я чака съдбата на Украйна.

За съжалине, икономиката става все повече заложник в тази остра геополитическа борба и Биткойн, като първите цифрови пари в историята на човечеството, не е изключение.

6
Днес 19-ти Ноември (Събота) 2022 г. от 13:30 часа и през следващите 24 часа до 13:30 утре 20-ти Ноември (Неделя), нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с 0,5% над борсовата цена в Кракен!

7
Днес 10-ти Ноември (Четвъртък) 2022 г. от 11:00 часа и през следващите 6 часа до 17:00, нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с
1% над борсовата цена в Кракен!

8
Уважаеми клиенти,

В сградата на Интeрпред ще има профилактика на електрозахранващата система на 30 октомври-неделя. Ще има прекъсвания в електрозахранването в периода от 9.00 до 16.00 ч.

Ако въпреки това решите да ползвате битомата, моля имайте предвид, че може да има прекъсване или рестартиране на автомата. Както вече сме обяснявали, дори при пълно спиране на тока и на Инетрнет, закупените до момента биткойни автоматично се превеждат на показания в началото на покупката биткойн адрес до 10 минути след възстановяване на електрозахранването. Разбира се, винаги може да проверите състояните на всеки превод по всеки биткойн адрес в блокверигата на Биткойн. Ако имате нужда от хартиена разпечатка след такова извънредно прекъсване, винаги може да се свържете с нас по телефон в работно време или по електронната поща.

Извиняваме се за евентуалните неудобства!

9
Днес 29-ти Август (Понеделник) 2022 г. от 10:30 часа и през следващите 8 часа до 18:30, нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с 2% над борсовата цена в Кракен!

Забележка: Целта е да проверим възможността за изнасяне на вътрешна инкасова услуга към случайни външни доставчици. Възнаграждението е печалбата от валутния арбитраж. Така например, нашите клиенти могат да правят валутни арбитражи и без риск да печелят 2% от оборота, като едновременно с продажбата на нашия битомат купуват биткойни на борсите или като купуват биткойни от други биткойн автомати в София. Да, има колеги оператори на биткойн автомати, които в момента продават биткойни без никаква надценка върху борсовите курсове. Може да ги видите на съответната страница на Coin ATM Radar:
https://coinatmradar.com/city/152/bitcoin-atm-sofia/

10
Днес 27-ми Август (Събота) 2022 г. от 12:00 часа и през следващите 24 часа, нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен!


11
Днес 22-ри Август (Понеделник) 2022 г. от 11:30 часа и през следващите 7 часа до 18:30 часа, нашите клиенти могат да продават на битомата в Интерпред биткойни с 1% над борсовата цена в Кракен!

12
Та мисълта ми е че мрежата на Хелиум има много по-добро покритие в България, а и извън България. Дали може по някакъв начин да се ползва вместо мрежата на Gotenna(която има много малко спотове в България).

От техническа гледна точка няма никакъв проблем. Проблемът е икономически.

Биткойн може да се свърже с всяка една мрежа и да се използва във всяка една мрежа ако операторът на съответната мрежа пожелае това. Това обаче, ще е изкуствено създадена връзка и ще съществува доколкото операторът на съответната мрежа има икономическа изгода от това. Примерно, банките няма да допуснат SWIFT да се използва за биткойн разплащания, защото това за тях ще е бавна и мъчителна евтаназия. Същото ще бъде и за Хелиум мрежата, защото икономическата основа на тази мрежа са мрежовите жетони. Ако Интернет, като услуга по света започне да прекъсва и да се цензурира още повече, тогава икономиката на Хелиум мрежата ще получи силно развитие и съответните електронни жетони ще поскъпнат. Ако това не стане в скоро време, притокът на свежи ресурси в тази мрежа ще намалее и интересът ще заглъхне заедно със спад в цената на съответните мрежови жетони.

Доколкото разбирам, Хелиум мрежата изисква различни видове лицензи и сертификати. Това противоречи на философията на мрежовия протокол на Биткойн. Биткойн е свобода. Всеки може да прави, каквото му е изгодно да прави без да е необходимо да получава разрешение от трети страни. Ето защо икономическата връзка между двете мрежи ще е изкуствена и ще изисква постоянен прилив на външни ресурси за да бъде поддържана.

Ако Интернет стане нестабилен тогава потребителите на Биткойн ще са съгласни да поделят част от производителността на Биткойн икономиката с хората, които поддържат възли в Хелиум мрежата и жетоните на Хелиум ще поскъпнат спрямо Биткойн. Но докато Интернет е стабилен няма икономически смисъл от продажба на биткойни и покупка на Хелиум жетони.

13
а вместо блутут безжичният протокол може ли да се използва LoRaWAN и мрежата на Хелиум за да могат да изпращат биткойни и да се свързваш между отделните нодове?
Готенна е супер но в България няма много пуснати готенни на картата йато гледах, а при хелиум има доста у-ва пуснати и покрититето между отделни меш нодове е по-добро.Примерно от София до Варна може да се изпрати текстово съобщение без да се минава през Интернет а единствено през мрежа от меш нодове в Хелиум.

Добре дошли във форума, liquid-flow!

Щом може да се изпраща съобщение в свободен текст, не би трябвало да има пречки да се пренасят съобщения съдържащи подписани Биткойн преводи в тъй наречения суров формат. Принципът е същия, както свързването на Samourai wallet и Готенната при липса на Интернет.

Да, следя развитието в IoT на LoRaWAN и LoRaLAN. Доколкото си спомням от Олимекс в Пловдив правиха опити миналата година и имаха някои забележки за качеството на модула, който продават - https://www.olimex.com/Products/IoT/LoRa/

С мрежата на Хелиум не съм запознат. Ще бъде полезно за всички, които четат този форум ако споделите Вашия опит. Хелиум копачката всъщност не "копае" с PoW или PoS алгоритми, а доколкото разбирам е безжичен рутер, който получава мрежови жетони за всяко препредадено съобщение? - https://www.helium.com/token

14
Да хвана пак да им пиша за ежедневен автоматичен данък съхранение, който ежедневно да преразпределят по-равно между всички... току виж централните банкери зацепят ,че единственият начин да оцелеят в епохата на Биткойн е ако самите им пари изпълняват социална функция.

Парите не трябва да изпълняват социална функция! Парите трябва да са мярка за стойност, както е мярка за дължина метъра и както е мярка за тежест килограма. Каква социална функция изъплнява килограма или метъра? Много им се иска на управляващите политико-финансовия комплекс парите да изпълняват социална функция за да имат алиби, когато бъркат в кацата с мед. Това обаче е много вредно за цялото общество. Парична помощ от държавата трябва да има, но това е нещо съвсем разрично от "социалната функция", която изпълнява печатането на пари.

БиткойнБГ , какво е твоето мнение във връзка с подмяната на Българският държавен Лев с Евро(дигитално Евро) ? Какво е оптималното за гражданите на държавата действие, което БНБ може да предприеме ако беше истински независима, както политически така и олигархично и всякак. (ако този въпрос ти се вижда извън естеството на темата кажи и ще го изместя или го премести ти)

Винаги съм казвал, че различните декретни валути просто са различните палуби на "Титаник". Някои от палубите ще бълбукнат под вода по-напред от другите. Да, може би има някакъв смисъл да си на най-горната палуба. След един момент обаче, няма да има никакво значение, на коя точно палуба си бил. Оптималното е да си в спасителната лодка - физическо инвестиционно злато и сребро и биткойн!

Есента на 2008-ма година световната финансова система удари айсберг. Дълги години на пасажерите на финансовия Титаник им се струваше, че корабът е непотопяем. Ядяха черен хайвер и шампанското се лееше на поразия. Дълги години капитанът и старшите офицери успиваха пасажерите с приказки за пандемии и войни на светлата демокрация срещу тъмния тоталитаризъм. Сега вече всички виждат, че корабът е спрял и почва да се накланя, защото водата е заляла машинното отделение. Все още масовката не е наясно, че няма спасителни лодки за всички. Скоро и това ще разберат.

След 2-3 години еврото няма да съществува в сегашния си вид. Ще има евро с официален курс, с курс за туристически цели и евро за инвестиционни цели, демек за ДЦК. Има смисъл да минем в евро само ако искаме да излезем от валутния борд заедно другите от групата, които също ще излизат от техните бордове на единна вуалута към многостепенна. Ако искаме да имаме наша си Българска държава, трябва да си останем с лева.

Ако искаме да имаме държава трябва да си отговорим на един въпрос. Кой ще помолиме за помощ, когато Турската армия влезе в Свиленград? Въпросът ми е преди всичко към Англо-Американските грантаджии, които обикалят без почивка студиа и телевизии и плюят Русия по безобразен начин.

15
Преди 2 дни ЕЦБ обяви, че започва да забавя печатането на пари за да се борели срещу инфлацията. Днес свикаха извънредна среща и в момента решават, какво да правят с разпродажбата от вчера на 10-годишните Италиански съкровищни бонове. Няма как едновременно да вдигаш лихвите и да сваляш доходността при съкровищните бонове. Но те са финансови алхимици и ще се опитат да открият финансовия философски камък. Довечера пък е заседанието на Федералния резерв, който има същата дилема.

Днес ще е голям ден. Очаквам V-образно възстановяване на биткойна! Ако решите днес да купувате по борсите, не го правете с марджин търговия! Това е малък пазар, борсите се броят на ръка и са напълно прозрачни за служители и акционери, стоповете се преследват до дупка и най-вероятно ще си загубите гаранционния депозит!

---

European Central Bank calls emergency meeting to discuss market turmoil

More central banks are getting nervous about current market conditions ahead of the Fed's closely-watched policy announcement that will take place at 2 p.m. on Wednesday.

The European Central Bank has called an "ad hoc meeting" for Wednesday morning as bond yields surge and investors dump southern European government debt.

The meeting could conclude and statement could come around 7 a.m. ET, according to reports.

In fact, the yield on Italy's 10-year government bonds reached 4.2%, the highest level since 2013 and up nearly 75 basis points in just five days, before falling back on word of the meeting (compare that to the 2.2% yield on German 10-year bunds).

https://seekingalpha.com/news/3848695-european-central-bank-calls-emergency-meeting-to-discuss-to-market-turmoil

Страници: [1] 2 3 ... 47