Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: [1] 2 3 ... 38
1
Днес 24.01.2020 /Петък/ в течение на следващите 3 часа от 15:00 до 18:00 нашите клиенти имат възможност да купуват биткойни от битомата в Интерпред на курс 0,5 % под борсовата цена в Кракен!

2
Днес 16.01.2020 /Четвъртък/ в течение на 3 часа от 14:30 до 17:30 нашите клиенти имат възможност да купуват биткойни от битомата в Интерпред на курс 1 % под борсовата цена в Кракен!

17:30...
Удължаваме нашето предложение с още 3 часа до 20:30 часа.

3
Днес получих съобщение по електронната поща и доста се посмях с поредната измамна схема, която използва Биткойн за разплащания

---

Цитат
Относно: Вашата парола за този акаунт може да е известна на трети страни. Прочетете инструкциите за безопасност.

Добре дошли!

Имам много лоши новини за вас.
25/10/2019 - в този ден аз хакнах във вашата операционна система и получих пълен достъп до вашата сметка в ............@bitcoin.bg.

Разбира се можете да промените паролата .. Но моят зловреден софтуер прихваща всеки път, когато го промените.

Как го направих:
Имаше уязвимост в софтуера на рутера, чрез който отидохте в интернет.
Току-що хакнах този рутер и му сложих злонамерения код.
Когато излязохте онлайн, моят троян беше инсталиран в ОС на вашето устройство.

След това направих пълно копие на вашия диск (имам цялата ви адресна книга, история на сърфирането на сайтове, всички файлове, телефонни номера и адреси на всички ваши контакти).

Преди месец исках да заключа устройството ви и да поискам малко количество в биткойни за отключване.
Но разгледах сайтовете, които редовно посещавате и бях шокиран от видяното !!!
Имам предвид сайтове за възрастни.

Искам да кажа - ти си голям извратеняк. Вашите фантазии нямат нищо общо с нормалното възприятие на обикновен човек.

И имам идея ....
Направих екранна снимка на сайтовете за възрастни, на които се забавлявате (знаете за какво става въпрос, нали?).
Тогава направих скрийншоти как се наслаждавате, предимно мастурбирате, (използвайки камерата на вашето устройство) и ги залепих.
Оказа се невероятно! Това ще впечатли всеки, особено вашите приятели!

Знам, че не бихте искали да показвате тези снимки на приятели, роднини или колеги.
Мисля, че $750(USD) е изключително малка сума за моето мълчание.
В допълнение, шпионирах за вас толкова дълго, прекарвайки много време!

Плащайте САМО в биткойни!
Моят BTC портфейл: 19h6SGsyMNBcrmrTF6BzcU4cos7byPEKHf

Не знаете как да използвате биткойни?
Въведете заявката във всяка търсачка (Google): "Как да попълним BTC портфейла".
Много е лесно.

За това ви давам два дни (48 часа) от момента на отваряне на това писмо.
Моля, обърнете внимание, че щом отворите това писмо, таймерът ще работи. И времето ще си отиде.

След плащане моят вирус и всички скрийншоти с вашето забавление ще бъдат автоматично унищожени.
Ако не получа посочената сума от вас, устройството ви ще бъде блокирано, а всичките ви контакти ще получат скрийншоти с вашите вулгарни удоволствия.

Надявам се да разберете ситуацията си.
- Не се опитвайте да намерите и унищожите моя вирус! (Всичките ви данни, файлове и екранни снимки вече са качени на отдалечения сървър).
- Не се опитвайте да се свържете с мен (това не е възможно, тъй като адресът на изпращача е генериран на случаен принцип).
- Различни служби за сигурност няма да ви помогнат; форматирането на устройството или унищожаването на устройството няма да помогне, тъй като данните ви вече са на отдалечения сървър.

Послепис Ти не си единствената ми жертва. И ви гарантирам, че след плащане няма да ви притеснявам отново!
 Това е хакерска дума.

Моля ви също редовно да актуализирате антивирусите си в бъдеще. По този начин вече няма да сте в подобна ситуация.

Не се ядосвай на мен! Всеки има своя работа.

Успех!

---

Не се хващайте на подобни съобщения!

4
Други Криптовалути / Re: Валутата на Фейсбук
« -: Януари 08, 2020, 12:22:27 pm »
Добре дошли във форума, bitcoin-capital.bg.

Правилата за новорегистрирани членове на форума са тук: http://forum.bitcoin.bg/index.php?topic=103.0

Ако имате други въпроси съм на ваше разположение.

Имам и един въпрос. Вие ли ще отговаряте за Либра в България?

 Lunik Pro UG
 Katharinenstrasse 1
 FLENSBURG, 24937
 GERMANY

5
Дефиницията за облигация в уикито изобщо не ми се връзва с донгълчето.

Не е точно, прав си! И производителят се колебае. Първо го бяха озаглавили first bearer bond. Сега виждам, че вече е first bearer instrument. Но, така е при появата на нещо съвсем ново докато се наложи някоя нова дума или малко се промени значението на някоя стара дума, с която да го описваме. Имаме огромен мегдан за изобретения и нововъведения включително в областта на езика, който използваме.

6
Часовника с публичният ключ е ясен, но флашката със скритият ключ някак не разбирам как така самият произодител няма достъп до ключа?  Изобщо  възможно ли е този който записва ключа на флашката да не знае какъв е ключа?

Както сам казваш часовникът с явния ключ е ясен. Все едно да си залепиш на челото биткойн адреса и всеки да може да види, с колко биткойни разполагаш. Може би става ако се движиш в точно определен кръг от богати хора и трябва да доказваш кой е по-по-най. Суета!

За разлика от флашката донгълчето става само за записване и възпроизвеждане на точно определени данни по точно определен начин. Този донгъл е първата биткойн облигация на приносител: https://opendime.com. Имаме ги в офиса и ги продаваме по 40 лева. Полезни са за хора, които нямат никакви технически познания, но искат да спестяват в биткойни. Все едно имаш "прасенце-касичка". Можеш да пускаш монетки, когато имаш, но за да изхарчиш дори част от тези спестявания се налага да счупиш касичката. Тези касички вече ги няма по детските магазини. Сега вече учат децата, как и откъде да вземат заеми...

Производителят не записва тайният ключ. Производителят ти предоставя едно устройство, на което ти трябва сам да завършиш конфигурацията. Това става, когато запишеш върху донгълчето произволен файл, да речем снимка направена от самия теб. Тогава наред с много други данни се достига ентропия 2^256 и се произвеждат двойката явен-таен ключ. Едва тогава може да видиш, кой е биткойн адреса! За да можеш обаче да изхарчиш биткойните по този адрес трябва да "счупиш" касичката. Това става, когато пробиеш отвор в кръгчето обозначено на схемата. Едва тогава в съдържанието на донгълчето се появява файл с тайния ключ.

Сканираш QR кода с биткойн портфейла, който използваш и ги изтегляш по нов биткойн адрес. Ценното е, че можеш да плащаш с този донгъл биткойни по физически начин, все едно плащаш със злато или с банкноти. Получателят може да е напълно уверен, че дори ти не знаеш тайният ключ, защото отворът още не е пробит, диодът не свети в червено и тайният ключ все още го няма във видимото съдържание на донгъла.

7
ПлюсТокън (PlusToken) e финансова пирамида, за която се разбра още през лятото. Плащаха доход в % по салдата, които клиентите държаха по техния биткойн портфейл. Клиентите на пирамидата са предимно от Китай и Южна Корея. През Август пирамидата се срути. Едва сега обаче се разбра, че присвоените от измамниците биткойни са в размер на около 200 000 биткойна. Това е огромна сума, която постепенно достига до борсите и се продава от няколко месеца насам. По изчисления на анализатори 4/5 от тези биткойни са вече продадени и препрани през хиляди нищо неподозиращи "мулета".

Новото е не само размера, но и начина на управление в тази финансова пирамида. Групата от измамници са събирали биткойните по адреси, които могат да се харчат по схема позната като множествен подпис (multisignature). По отделно никой член на престъпната група не може да изхарчи биткойните. Трябва няколко от другите членове, които и да са те, да обединят своите отделни части от тайния ключ за да го възстановят изцяло и да направят превод от този биткойн адрес. Китайската полиция издири в различни екзотични направления по света и арестува 4-ма от групата, но останалите останаха на свобода и започнаха да перат откраднатите биткойни.

Това е положението. Измамените вложители изгубиха своите биткойни. По определение всички, които са инвестирали в биткойн активи с надеждата за бързо забогатяване са тъй наречените "слаби ръце". Тези биткойни достигнаха до борсите чрез хиляди дребни сметки. Бяха продадени и придобити от убедени дългосрочни инвеститори, тъй наречените "силни ръце". Така бе през изминалите 10 години, така ще е и занапред. Имате биткойни само ако имате тайния ключ от дадения биткойн адрес!

---

PlusToken Ponzi Scheme May Be Responsible For Broken Crypto Market Cycle

According to one crypto analyst, a massive Ponzi scheme related to PlusToken out of China may have caused an “abnormal effect” on the crypto market, causing it to rally much more strongly than it should have before a full recovery was underway, and additional sell pressure that’s causing miners to capitulate ahead of schedule.
...
PlusToken was a Ponzi scheme that resulted in scammers making off with an estimated over 200,000 BTC. Investors sent the scammers Bitcoin in exchange for the scam token, and the buying up of a large percentage of the scarce Bitcoin supply may have helped cause the asset’s price to go parabolic in early 2019.

https://www.newsbtc.com/2019/11/21/could-plustoken-scam-be-responsible-for-broken-crypto-market-structure/

8
Други често срещани измами включващи преводи в биткойни са следните:

1. Подвеждащо предложение за работа в чужбина, при което измамниците предварително искат от жертвата да заплати някаква "такса" в биткойни. Измамниците предоставят на жертвата биткойн адрес за превод на биткойни и посочват битомат, от където жертвата може да закупи биткойни. След превода на биткойните измамниците престават да отговарят на запитванията от страна на жертвата.

2. Жертвата предварително се издирва и измамниците се свързват посредством телефон или електронна поща. Обичайно това отново е предложение за някаква работа или услуга. Измамниците превеждат по банковата сметка на жертвата няколко стотин или няколко хиляди долара или евро. От жертвата се иска да изтегли тази сума и да закупи биткойни от нашия битомат, като остави малка сума за себе си под формата на комисионна за услугата. Разбира се, биткойн адресът е даден на жертвата от измамниците. След няколко дни или няколко седмици банката на жертвата сторнира превода, защото се оказват откраднати пари от друга банка. По този начин жертвата остава без биткойни и без парите получени по банков път.

3. Жертвата попада на много изгодна обява за продажба на някакъв материален актив, да речем употребяван автомобил. Особеното е, че продавачът изисква заплащане в биткойни и настоява за много бързо заплащане. Разбира се, отново се посочва нашия битомат, като най-лесният и най-бърз начин за закупуване на биткойни. След покупката и превода на биткойни по биткойн адреса на измамниците, те изчезват.


9
Очевидно Биткойн ще се движи през меш мрежите.

Ако някъде някоя държава си позволи да лиши гражданите си от Интернет очевидно, че меш мрежите ще са решение за излъчване на Биткойн преводите до точката, където е възможна сателитна връзка с други части на света, където Интернет не е ограничаван или цензуриран.

Аз в момента съм в Лондон, тук няма ясно изградена меш мрежа но съм сигурен, че има голяма биткойн общност.

Ако си турист пожелавам ти приятно изкарване в Лондон, а ако си по работа нека да е ползотворна!

Как се свързва една меш мрежа с Биткойн?

Целта на всеки излъчен биткойн превод е в крайна сметка да достигне до миньор, който да го го включи в блокверигата. При липса на Интернет пътищата са много. Все едно да търсиш различни начини, как да пуснеш едно подписано от теб писмо в някоя пощенска кутия с тази разлика, че това писмо може да има милиони копия и че трябва да се излъчи по електронен път (по кабел или ефир) до някой миньор. Големите миньорски пулове имат дублирани Интернет връзки, включително през оптични кабели и сателити!

10
Чисто технологично, как би изглеждал преноса на биткойни без Интернет? Има ли изобщо такава възможност, която да ни гарантира, че изпратилият парите е и ще продължи да бъде собственик на ключа до фактическото обнародване във веригата?

В биткойн мрежата не се излъчва ключ, а подписан документ с този ключ!

Собственикът на ключа си остава собственик на ключа независимо дали преводът на биткойни е излъчен в биткойн мрежата, как е излъчен и дали преводът е включен в блокверигата на биткойн. С тайният ключ се подписва (шифрова) даден документ. Прочита се (дешифрира се) с явния ключ.  Двойката таен/явен ключ е цифров подпис. В биткойн мрежата явните ключове по същество са биткойн адресите. В случаят документа представлява излъчения в биткойн мрежата превод със съответните реквизити между които е изходният биткойн адрес. Всеки, който знае изходният биткойн адрес може да провери истинността на наредения превод.

Off-Chain - биткойн преводи извършвани без да се включват в блокверигата на биткойн. Пример е Светкавичната мрежа.
Off-net - биткойн преводи извършвани без наличието на Интернет. Пример е ГоТенна и съответно ТхТенна.

11
Днес 27-ми Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа увеличаваме надбавката от вчера и купуваме биткойни с 4% над борсовата цена в Кракен! Нашите клиенти вече имат възможност да извършат пряк арбитраж. Могат да купят биткойни от други търговци в България и веднага да ги продадат на нашия битомат с безрискова печалба!

12
През изминалата седмица Биткойн преживя най-голямата и най-съгласуваната атака в своята история. За кой ли път през последните 10 години...

В денят в който BAKKT пусна търговията с биткойн фючърси се очакваше засилен интерес от институционални инвеститори. Вместо това бе изтеглена над 30% от изчислителната мощ  (heshrate) на биткойн мрежата и биткойн бе разпродаден. За 3 дни биткойн загуби 20% от стойността си спряма декретните валути. Някои от миньорските пулове "доброволно" спряха работа, а други доброзорно. Така например, в страни като Киргизстан, Казахстан и Канада подаването на електричество към миньорските ферми направо бе прекъснато! Целта е все същата. Да се покаже на хората с пари, че е по-добре да държат богатството си в банките при "отрицателна доходност" от минус 2-3% вместо да държат богатството си в биткойни и да загубят 20-30%...

Преди месец в течение само на няколко дни относно биткойн се изказаха Доналд Тръмп, Стив Мнучин и Джером Пауъл. Очевидно във висшата американска администрация е имало съвещание на тема биткойн. Особено показателно бе изказването на Секретарят на Щатската хазна и по същество финансов министър на САЩ, Стив Мнучин. Той каза, че се надява повече да не се налага да говори за биткойн... Очевидно след това съвещание е бил задействан план за "справяне" с биткойн.

Проблемът за САЩ става все по-голям. Страни износителки на нефт, на които САЩ са наложили ограничения, все по-усилено експериментират разплащания в биткойни за износа си на нефт. Особено напреднали в това отношение са Иран и Венецуела. Завчера излезе новина, че Венецуелската държавна нефтено-газова компания Petróleos de Venezuela, Sociedad Anonima (PDVSA) вече има съществени финансови резерви в биткойни. САЩ по никакъв начин не могат да позволят това! Всеки икономист знае, че доларът на САЩ след 1971 г. е пряко зависим от търговията с нефт. От там и наименованието му - петродолар! Използването на биткойн при търговията с нефт е челен сблъсък и пряко подкопаване на самата същност на сегашната Американска финансова система, която всъщност е и световна финансова система.

Днес предстои увеличаване на трудността в биткойн мрежата. Очаквам през следващия месец плавно увеличаване на опашката от чакащи биткойн преводи до ниво по-голямо от онова, на което бяхме свидетели през Декември 2017 г. и съотвено поскъпване на биткойн.

Биткойн е единствената мирна революция в човешката история. И нито една дума в предното изречение не е преувеличение!

13
Днес 26-ти Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа увеличаваме надбавката в полза на нашите клиенти от вчера и купуваме биткойни с 3% над борсовата цена в Кракен!

14
Днес 25-ти Септември 2019 г. от 14:00 часа и през следващите 24 часа купуваме биткойни с 2% над борсовата цена в Кракен!

15
Става все по-весело. Все повече държави отказват да плащат дълговете си към други държави.

Великобритания отказва да плати на ЕС сметката си от 49 милиарда евро за развода. Отчаяно търси война ту в Украйна, ту в Сирия, ту с Иран в Персийския залив само и само да въведе някаква форма на военно положение на острова. Историята понякога е с ирония, която нито едно човешко същество не може да измисли. "Битката за Британия" придобива нов прочит. Брекзит със сделка - победа за Германия и Франция (със столица Виши). Сделката трябва да е привлекателна за Великобритания, но непривлекателна за всеки друг потенциален беглец от ЕС. Много трудна задача, почти нерешаема. Брекзит без сделка - победа за Америка. Иронията... Русия има итерес от победа на Америка в тази война, защото ако Германия спечели ще тръгне отново на Изток за жизнено пространство, но вече и с Британската икономическа мощ. При победа на Америка континенталните сили за дълго ще са в партер. Великобритания ще бъде много по-неудобна офшорна зона от Швейцария за държавите от ЕС. Плановете на Брюкселското Политбюро за Европейски Съединени Щати ще трябва да се архивират за неопределен период.

Новото Гръцко правителство обяви демонстративно намаляне на данъците от единственото непоклатимо перо - недвижимите имоти. Намалиха данъците на луксозните недвижими имоти най-много. След което обявиха отново и на още по-висок глас, че очакват Германия да плати компенсации за окупацията на Гърция по време на Втората Световна Война. При 200 милиардния гръцки дълг явно очакванията са за отписване поне на половината.

Днес излезе ново 5... Америка е заплашила Китай, че ако китайците решат да приложат тъй наречения ядрен вариант в търговската война, ще има непредвидими последствия. Китайците държат над 2 трилиона активи в долари, като над половината са съкровищни бонове на Американската хазна. Американците са казали, че могат да откажат плащанията по тези 1 трилион съкровищни бонове по причина на неизпълнени финансови задължения на Китайското императорско семейство отпреди 1 век. Американците имали ценни книжа от такъв дълг, който коригиран с инфлацията от последните 100 години възлизал на 1 трилион долара сега... Колко удобно, нали?

https://www.rt.com/business/467802-china-imperial-debt-us/

Извод:
Ако през следващите няколко месеца България не си прибере златото от Лондон, изнесено от царските юпита Милен Велчев и Красимир Катев, над 30 тона българско злато окончатено ще се преселят във Вечните ловни полета.

Страници: [1] 2 3 ... 38