Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: [1] 2 3 ... 41
1
От 01/08/2020 год. въвеждаме промени в таксите и горната граница при еднократна покупко-продажба на битомата в Интерпред.

Наблюдаваме засилен интерес към Биткойн и увеличаване на обемите при покупки и продажби. Явно това е тренд по целия свят, защото се увеличава натоварването на блокверигата едновременно с увеличаване на трудността в Биткойн мрежата. Даваме нашият малък принос за облекчаване на натоварването в мрежата и въвеждаме следните промени:

1. Увеличаваме горната граница за еднократна операция от 3000 на 5000 лева или равностойност в евро. Целта е да намалим броя на преводите при запазване на обемите;
2. Въвеждаме еднократна такса от 5 лева при покупка и продажба. Целта е да поощрим покупките и продажбите на по-големи суми. Едновременно с това покупко-продажбите на по-малки суми ще станат икономически по-неизгодни. Пример: при покупка на биткойни за 5000 лева сумата, върху която ще бъде изчислен обменният курс е 4995 лева. Съответно, при покупка за 20 лева сумата, върху която ще бъде изчислен обменният курс е 15 лева, за 50 лева ще е 45 лева, за 100 лева ще е 95 лева, за 1000 лева ще е 995 лева и т.н. Същият е принципа и при продажбата на биткойни срещу левове. Всичко това ще продължава да е отразено в разписките и талоните, които битоматът разпечатва!

Настоятелно препоръчваме на нашите клиенти за дребните разплащания в биткойни да ползват биткойн портфейли, които предоставят достъп до биткойн протокола от второ ниво известен, като Светкавична мрежа (Bitcoin Lightning Network). Там таксите за преводите са символични от порядъка на по-малко от 1 ст. равностойност в сатошита независимо от сумата! Да не се бърка с Ликуид мрежата (Bitcoin Liquid Network), която е странична на основната блокверига на Биткойн и е на принципа на Федерацията. Последната се използва изключително от биткойн борси!

При настъпване на устойчива промяна в условията и намаляне на натоварването на Биткойн мрежата отново ще облекчим таксите, за което ще бъдете уведомени в тази тема!

2
Умните пари излизат от Матрицата на декретните валути и влизат във физическия свят. Купуват физическо инвестиционно злато и сребро и биткойни с физическо притежание на тайния ключ! Единствената валутна двойка, която търгуват е злато/биткойн. Това ще е и най-търгуваната валутна  двойка в близкото бъдеще!
 

3
Още преди една година изказах мнение, че индексите на фондовия пазар няма да падат. Не защото не трябва или защото няма логика да паднат, а защото няма да им позволят да паднат. Централните банки ще печатат пари и ще изкупуват акциите на фондовите пазари чрез подставени брокери и скрити офшорни сметки. Няма и да се вдигат индексите на фондовите пазари, защото и при най-малкото покачване на цените нерегламентираните дълги позиции ще бъдат частично закривани за да бъдат изваждани от официалните отчети! Няма да падат особено цените на НИ, но няма и да се вдигат, защото и при най-малката възможност ще се чистят конфискуваните имоти на неизрядните длъжници, разбира се, отново чрез подставени фирми използвани за отпадъчни депа за лоши заеми и конфискувани НИ. Фонодовите пазари и пазарите на НИ са най-големите балони след балоните на самите декретни валути. Цените на всички други стоки и услуги ще пълзят нагоре, първо по-бавно след това по-бързо!

Сега вече трябва да е ясно на всеки, че краят на играта се нарича хиперинфлация! Така са решили силните на деня да отиграят предстоящия икономически Армагедон. Виновни няма да има, защото виновна ще е една неодушавена белтъчна верига наречена "корона вирус". Вирусът ограби здравно-осигурителните и пенсионните фондове. Вирусът катастрофира държавните бюджети. Вирусът умря! Да живее вируса!

В банките трябва да се държат минимално количество пари по сметки. Всеки, който държи дългосрочно депозити в банки е просто глупак. След хиперинфлацията следва хипербиткойнизация!

4
ББА обявява награда от 50 000 лева

Към сумата от 50 000 (петдесет хиляди) лева ще бъдат добавени всички биткойни получени до 31/10/2020 г. на Биткойн адреса за дарения обнародван на същата страница под обявата. Наградата ще бъде предоставена, като безвъзмездна помощ за допълнителни социални дейности на първата от 265-те общини в България, чийто Общински съвет в срок до 31/10/2020 г. приеме следното решение:

Цитат
Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) Общината е единица на местното самоуправление, ролята на която е да гарантира благосъстоянието и да закриля интересите на жителите в даденото населено място. Предвид тази своя първостепенна задача и съгласно правомощията си на публичен орган Общинският съвет взе решение, с което гарантира:
  • 1 килограм = 1 килограм;
  • 1 метър = 1 метър;
  • 1 грам злато = 1 грам злато;
  • 1 биткойн = 1 биткойн;
  • 1 спунк = 1 спунк;
  • 2 + 2 = 4;
  • Слънцето изгрява от Изток при равноденствие;
  • Слънцето залязва на Запад при равноденствие.

Обявата е обнародвана на страницата на Сдружението:
https://btca.bg/index.html#announce

5
От 23-ти Юни посолствата на Венецуела в други държави приемат заплащане в биткойни за консулски услуги и издаване на паспорти.

---

Bitcoin bolivars? Venezuela reportedly accepting crypto as payment for passport applications

Venezuela’s passport service is accepting Bitcoin as payment for some applications, according to people using the online system. The move suggests an increased shift to alternative payment systems in the South American state.
A screenshot of a Bitcoin (BTC) payment prompt on Venezuela's Administrative Service for Identification, Migration and Foreigners (SAIME) was posted to Reddit on June 23. Social media users on other platforms confirmed that the cryptocurrency could be used by citizens overseas who are applying for a Venezuelan passport.

https://www.rt.com/news/492936-venezuela-bitcoin-payment-passports/

6
Често при нас идват клиенти, които използват биткойн портфейл от Bitcoin.com. Това е много лош избор! Този домейн към настоящия момент е собственост на Роджър Вер, който заедно с Джейхан Ву от BitMain създадаха корпоративен алткойн чрез вилица на мрежовия протокол на Биткойн и го нарекоха Биткойн Кеш. Тези хора са врагове на Биткойн.

Портфейлът на Bitcoin.com e от групата на тъй наречените попечителски портфейли. Те действат като Интернет банка за биткойни без да имат какъвто и да е банков лиценз. Вие им предоставяте вашите биткойни, а те имат да ви дават биткойни. Предоставят ви дори "ваш" биткойн адрес, който функционира като банкова сметка. Давате нареждане на (биткойн) банката и от банката след малко забавяне извършват биткойн превод. Симулирането на пълноценен биткойн портфейл е доста успешно и трудно може да се различи от начинаещи биткойнери. Така например, при първоначалната инсталация, на потребителя също се предоставят 12 думи, но тези думи не служат за възпроизвеждане на разширения тайен ключ. Те служат, като най-обикновена парола за достъп до вашето Интернет (биткойн) банкиране. Направихме нарочно запитване в отдела за връзка с клиенти и от там потвърдиха, че техния биткойн портфейл не предоставя възможност за подписване на съобщения с тайните ключове от биткойн адресите на клиентите...

Ако съществува дори и кратко забавяне между вашето изпращане на биткойн превода и излъчването на този превод в Биткойн мрежта е признак, че вие използвате приложение за Интернет банкиране чрез биткойн банка, а не използвате пълноценен Биткойн портфейл!

ЗАПОМНЕТЕ: Пак ще го повторим, защото е извънредно важно! Имате биткойни във ВАШ биткойн адрес САМО И ЕДИНСТВЕНО ако разполагате с тайния ключ на този биткойн адрес! Може да сте уверени, че имате достъп до тайния ключ на даден биткойн адрес САМО И ЕДИНСТВЕНО ако можете да подпишете произволен текст с тайния ключ на този биткойн адрес и подписа да бъде проверен за достоверност от друго и дори непознато за вас лице, което знае само въпросния биткойн адрес!

В тази тема може да прочетете повече за едно примерно постъпково ръководство за подписване на произволен текст:
http://forum.bitcoin.bg/index.php?topic=247.0

7
Джон Болтън бе съветник по националната сигурност на САЩ, който Тръмп уволни миналата година. Той написа книга, която сегашната администрация на Белия дом иска да забрани под предтекст, че съдържа поверителни сведения. След два дни на 23-ти Юни съдът предстои да се произнесе по това дело. Във в-к Вашингтон Екзаминър изтече откъс от книгата свързан с Биткойн.

Според Болтън през м. Май 2018-та година Президентът Тръмп се е обърнал към финансовия министър Стивън Мнучин с думите: "Вместо да преговаряш по търговските въпроси с Китай се заеми с Биткойн", на английски "go after Bitcoin". Имал е предвид да се преследва Биткойн и максимално да се затруднява работата на Биткойн борсите.

---

Bolton: Trump told Treasury secretary to 'go after' Bitcoin

"Don't be a trade negotiator," Trump allegedly said, as was written in The Room Where It Happened, a copy of which was provided to the Washington Examiner. "Go after Bitcoin [for fraud]."

"If you don't want me on trade, fine, your economic team will execute whatever you want," Mnuchin responded in a tense exchange over upcoming trade sanctions and tariffs on China.

https://www.washingtonexaminer.com/news/bolton-trump-told-treasury-secretary-to-go-after-bitcoin


8
При цена на 1 биткоин пет пъти по-висока от цената на унция злато с чистота 4 деветки - не мисля, че ще се намерят много желаещи да купуват.

Биткойн не е заместител на златото, нито пък златото може да замести Биткойн! Това са различни класове активи. Имат много сходни черти, но имат и много отлики. Може да се сравнява едното с другото, но е погрешно да се противопоставят!

Интересът към покупки на биткойни продължава да е висок. Все по-голяма е групата на хората, които за пръв път си купуват биткойни просто за да видят, за какво става въпрос.9
Днес 5-ти Юни (Петък) 2020 г. от 12:00 часа и през следващите 6 часа до 18:00 часа днес нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 1,5% под борсовата цена в Кракен!

17:52...
Удължаваме срока на нашата оферта до утре 6-ти Юни (Събота) 2020 г. до 12:00 часа и я подобряваме. Нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 2 % под борсовата цена в Кракен!

10
Вчера е направен превод от биткойн адрес с биткойни от 9-ти Февруари 2009 г. Това породи спекулации, че притежател на много биткойни е решил да ги продава. Някои дори предположиха, че сам Сатоши Накамото може да е решил да продава своите биткойни. Дали е така?

Биткойните преведени вчера са от емисионен превод (coinbase transaction). Когато някой миньор изкопае блок (намери хеш стойност за даден блок съобразена с трудността в мрежата) той получава новоемитираните биткойни плюс всички платени такси за преводите включени в този блок. Въпросният блок е с височина (поредност) 3654. В мрежовия протокол на биткойн всичко е индекси, така че се използват разни други думички за обозначаване на поредните номера за различните променливи.

По това време всеки, който свали и инсталира референтната програма за достъп до мрежата е миньор по подразбиране и започва да "копае" веднага. Преводи между участници почти е нямало и всички биткойн преводи са били емисионни с едно забележително изключение - преводът на 10 биткойна от Сатоши Накамото към Хъл Фини в блок с височина 170.

Едно от предимствата да се използват приложения с отворен изходен код е, че от системата за управление на версиите (в случая git) може да се види, какъв точно код е бил използван тогава. От конкретен интерес е функцията за генериране на поредно целочислено число (nonce), което се вкарва в масива от данни при всяко изчисление на хеш стойност в търсене на решение за даден блок. Вижда се, че стойността на променливата е в начално положение, тоест нула. От това може да се направи извода, че клиентската програма за достъп до биткойн мрежата е била новоинсталирана и/или стартирана на 9-ти Февруари 2009 г. Малко вероятно е това да е Сатоши. По-скоро е някой с достъп до листата за съобщения в групата на шифър пънковете по това време, който е инсталирал референтната клиентска програма воден от любопитство.

За мен лично е странна прекомерната реакция на пазара вчера и днес. През 2017 г. имаше движение на по-ранни биткойни от сегашните и тогава почти никой не им обърна внимание. Сега тази новина бе прекомерно раздута, което показва умишлено търсене на наблюдавания ефект. Най-вероятно някой много иска цената да падне. Миналата година Крейг Райт бе пуснал обява, че търси и би купил таен ключ от ранни биткойни. Може би все пак парите на милиардера Калвин Аер да са влезли в действие и да са намерили продавач?

===

Why Satoshi (probably) didn’t move some coins from 2009

What Happened

On May 20, 2020, a transaction with the id of cb1440c787d8a46977886405a34da89939e1b04907f567bf182ef27ce53a8d71 was broadcast onto the Bitcoin network and included in block 631058. The transaction’s input was from block 3654, specifically the coinbase transaction, which was mined on or around February 9, 2009. As the genesis block was created after January 3, 2009, this is a mere 37 days after the Bitcoin network’s inception.

There weren’t that many people mining on the network (or even knowing what it was), so the speculation is that this output may belong to Satoshi Nakamoto. Given that a private key is required to unlock the output, the fact that this output was spent suggests that the spender has access to the private key. If this is Satoshi, this would suggest that there may be a lot more Bitcoins to be dumped. The price of Bitcoin dropped around 5% as of this writing, perhaps based on that speculation.

https://medium.com/@jimmysong/why-satoshi-probably-didnt-move-some-coins-from-2009-ad967d40582a

11
Много силна статия в Зиро Хедж. Това е една малка част от описваните от него четири възможни сценария!

---

Beware The Great Bifurcation

...

Why should you have any liberties left?

If the Savior State is going to incentivize you to not work and eventually ends up paying you a basic income every month for staying home, then the logic does follow that they should be able to protect their property investment by setting the allowable parameters within which you should be permitted to operate. After all, you’re living your life on their dime scrip.

Under The Great Bifurcation scenario, humanity drifts apart, H.G Wells style, into two separate races. The capstone class will be our patrician overseers who have The Science, the models and the economic toolkit to deftly guide society through The Jackpot. The other will be a much larger underclass of comparatively childlike simpletons who believe #fakenews, have negative equity and no assets, and generally can’t be trusted to be left in a room alone with any sharp objects. They’ll need shepherding, and the newly ascendent  social credit system will give them the right dopamine hits at the right time to do it.

Between these two races will exist an impenetrable membrane of norms, culture, narrative and even law that enforce a social divide reminiscent of a Dickensonian steampunk tale. Normally I would posit that were this scenario to prevail, it would take generations to dumb down the populace to the point required to pull it off. However given the exigencies of The Jackpot, and what I expect to be a never-ending state of compounding emergencies, the timeframe may be greatly accelerated.

https://www.zerohedge.com/personal-finance/beware-great-bifurcation

12
Биткойн навлиза все повече в стопанския оборот и в паричните взаимоотношения между хората. На все повече хора им се налага да използват биткойн преводи и доста често много от тях не са прочели нищичко. Някои от тях стават лесна плячка на измамници от всякакъв калибър. Имамниците манипулират своите жертви от растояние и много рядко идват заедно с тях до биткойн автомата. Най-често им дават писмени наставления при покупка на биткойни да искат помощ от нашия офис в Интерпред. Идват безпомощни възрастни хора, които не знаят, какво е това QR-код. Не могат да четат или не искат да четат. Държат в едната ръка няколко банкноти, а в другата лист на който на ръка са написали биткойн адрес. Предполагам очакванията им са да ги поканим в офиса и да процедираме, както в някоя банка... Идват хора, които на следващия ден звънят и се оплакват, че не са си получили биткойните в "акаунта". Не могат да ни обяснят, къде им е този "акаунт". Те дори не знаят що е това блок експлорър (търсачка на блокверигата) за да проверят от независим източник дали даден биткойн превод е направен и кога е направен?

ЗАПОМНЕТЕ: При нас не можете да превеждате или получавате левове, евро или долари в биткойни. При нас не можете да внасяте или теглите левове, евро или долари в биткойни. Няма такова нещо, като левов биткойн или биткойнов лев, евро или долар. Сметки на клиенти и пари на клиенти при нас няма. Ние не сме банка, никога няма да бъдем и нямаме никакво желание да бъдем. При нас можете САМО да купувате и продавате биткойни срещу левове и евро по курс, който автомата показва на екран в момента на покупко-продажбата.

Ние няма как да попречим на някой да плати на измамници ако този някой много настоява да подари парите си на измамници, но няма и да съдействаме! При най-малкото подозрение, че става въпрос за измама разговорите с клиенти дошли в офиса ни да искат съдействие ще бъдат прекратявани без обяснения!

13
Световната Пландемия!

Намерих откъде да го прегледам инетрвюто на Д-р Джуди Миковиц (Judy Mikovits)

Не, тук е вече забранено:
https://www.youtube.com/watch?v=1l5354hYmtk&feature=youtu.be

Ето тук:
https://banned.video/watch?id=5eb3062575314400169f3e6c

Ако интернет трафика вече се филтрира и горната връзка препраща другаде влезте тук и го намерете в заглавната страница:
https://banned.video

Ако основната страница показва празно съдържание ще трябва да почакате докато администратора на този сайт се пребори срещу компютърджиите наети от една дузина държавни агенции и от още толкова частни фондации и временно да го пусне докато не го налазят отново... Т'ва е положението, Сийке!  8)

---

Truth of Doctors - Features scientist, Dr Judy Mikovits PHD.

Humanity is imprisoned by a killer pandemic. People are being arrested for surfing in the ocean and meditating in nature. Nations are collapsing. Hungry citizens are rioting for food. The media has generated so much confusion and fear that people are begging for salvation in a syringe. Billionaire patent owners are pushing for globally mandated vaccines. Anyone who refuses to be injected with experimental poisons will be prohibited from travel, education and work. No, this is not a synopsis for a new horror movie. This is our current reality. Let’s back up to address how we got here...

In the early 1900s, America’s first Billionaire, John D. Rockefeller bought a German pharmaceutical company that would later assist Hitler to implement his eugenics-based vision by manufacturing chemicals and poisons for war. Rockefeller wanted to eliminate the competitors of Western medicine, so he submitted a report to Congress declaring that there were too many doctors and medical schools in America, and that all natural healing modalities were unscientific quackery. Rockefeller called for the standardization of medical education, whereby only his organization be allowed to grant medical school licenses in the US. And so began the practice of immune suppressive, synthetic and toxic drugs. Once people had become dependent on this new system and the addictive drugs it provided, the system switched to a paid program, creating lifelong customers for the Rockefellers. Currently, medical error is the third leading cause of death in the US. Rockefeller’s secret weapon to success was the strategy known as, “problem-reaction-solution.” Create a problem, escalate fear, then offer a pre-planned solution. Sound familiar? Flash forward to 2020...

They named it COVID19. Our leaders of world health predicted millions would die. The National Guard was deployed. Makeshift hospitals were erected to care for a massive overflow of patients. Mass graves were dug. Terrifying news reports had people everywhere seeking shelter to avoid connect. The plan is unfolding with precision. But the masters of the Pandemic underestimated one thing... the people. Medical professionals and every-day citizens are sharing critical information online. The overlords of big tech have ordered all dissenting voices to be silenced and banned, but they are too late. The slumbering masses are awake and aware that something is not right. Quarantine has provided the missing element: time. Suddenly, our overworked citizenry has ample time to research and investigate for themselves. Once you see, you can’t unsee. The window of opportunity is open like never before. For the first time in human history, we have the world’s attention. Plandemic will expose the scientific and political elite who run the scam that is our global health system, while laying out a new plan; a plan that allows all of humanity to reconnect with healing forces of nature. 2020 is the code for perfect vision. It is also the year that will go down in history as the moment we finally opened our eyes.

14
Прекалено много започва да ми мирише на война, което е притеснително.

Двамата основни кандидати на изборите след няколко месеца за президент на САЩ са Тръмп и Байдън. Преди няколко дни Байдън заяви, че Русия не иска той да бъде президент и затова го залива с компромати за корупция и секс скандали. На другия ден Тръмп заяви, че Китай не иска той да е президент и затова са му изпратили коронавируса и го подлагат на несгодите от търговската война. Изводът се налага от само себе си. Наблюдаваме епична битка между Русия и Китай на северо-американска земя за това, кой да бъде следващият президент на САЩ. Все пак не ми се вярва да има военен сблъсък на руско-китайската граница дори ако мача се реши след дузпи!  :)

Конспиративната ми теория е, че цялата тази димка е с цел ускорено изтласкване на целият финансов ресурс към Биткойн, което пък противоречи на почти всички теории за сблъсък на интереси между текущият и бъдещ финансов ред...

Истината доста често е невероятно проста! Финасов ресурс имат само тези, които притежават:
а. физическо инвестиционно злато;
б. физическо инвестиционно сребро;
в. биткойни, чиито тайни ключове само те знаят и физически притежават.

Никой друг не притежава никакъв финансов ресурс и затова няма нищо за "изтласкване"! Огромната маса от хора смята, че имат финансов ресурс, защото една малка групичка им дължи пари. Тази малка групичка обаче няма никакъв финансов ресурс, защото ако имаше нямаше да им се налага спешно да печатат милиарди трилиони и да си ги раздават за да има, с какво да залъгват масовката.

Появи се нова дума - кантилионери. Това са милиардерите в близост до печатницата за пари. С новонапечатаните пари купуват всичко що годе има стойност и след това тези балонирани активи ги продават на онези, които са далеч от печатницата за пари. Най-видният кантилионер на нашето съвремие е Уорън Бъфет.

Ричард Кантилон (Richard Cantillon ) е ирландски французин. На френски фамилията му се произнася "контио". Той е позабравен икономист от края на 17-ти и началото на 18-ти век. Някои го смятат за родоначалник на политикономията, като наука. Той пръв научно описва, как политическите кръгове близки до печатницата за пари обогатяват себе си за сметка на останалите обществени прослойки.

https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Cantillon

15
Днес 7-ми Май (Четвъртък) 2020 г. от 12:45 часа и през следващите 24 часа до 12:45 часа на 8-ми Май (Петък) 2020 г. нашите клиенти имат възможност да купуват от битомата в Интерпред биткойни на курс 2% под борсовата цена в Кракен!

Страници: [1] 2 3 ... 41