Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Paladin

Страници: [1]
1
Една доста полезна функция на Биткойн, която не се споменава честно, е функцията за подписване и удостоверяване. В този упътване ще ви обясня как да подпишете съобщение и как да го проверите. Подписа се прави за да може да докажете на някой, че вие сте собственика на даден публичен ключ. Защо бихте искали да направите това? Да кажем, че имате диспут със продавач на когото сте платили с биткойн. Той казва, че не сте му платили правилната сума или че не сте му платили като цяло.  Вие му показвате транзакцията в blockchain.info , но той ви пита как ще бъде сигурен , че това е вашия биткойн? Сега ще ви обясня как да направите това. 


 • Натиснете  Accounts(Сметки).

 • След това натиснете сметката от която сте пратили биткойна. Ще излезнат нови опции отгоре.

 • Натиснете трите точки до CREATE BACKUP. Ще излезнат следните опции

 • Натиснете Sign Message(Подпиши съобщение) . След това натиснете ключа, който сте използвали за транзакцията, най-често той е последния. В случая, понеже портфейла е чисто нов има само един ключ.

 • Ще излезне следния екран където трябва да впишете съобщение. Тук не мога да ви кажа какво точно да напишете, разберете се с продавача.

 • След това ще видите вашето съобщение и опция да копирате сигнатурата към вашия clipboard или да споделите съобщението и сигнатурата.

 • Ако натиснете да споделите ще позволи да пратите съобщението с смс или някое друго приложение. При мен, като собственик на Huawei  телефон, излиза следното -

 • Само като пример ще ви покажа как ще изглежда копираното, ако решите да го пратите чрез смс. Този смс може да се копира и да се верифицира от получателя през неговия портфейл.Какво точно описва това съобщение?
Първо е съобщението, което вие сте вписали. След това е публичния адрес от където сте пратили биткойна и накрая е сигнатурата, която е генерирана. Тя е уникална към адресът и съобщението.

Как да удостоверим съобщението?
 • В Accounts(Сметки) натиснете на трите точки горе в дясно.

 • Натиснете Verify Message(Удостовери съобщение)

 • Ще излезне ново поле в което трябва да копирате цялото съобщение по нагоре. Като натиснете Paste(или Постави) би трябвало да изпише, че съобщението е удостоверено да бъде от адресът.Ако имате някакви въпроси не се колебайте да попитате, ще се радвам да ви помогна :)

2
Компанията обновява своите условия свързани с услугата за реклами за да може да забрани всякакви реклами за криптовалути(портфейли, съвети за търговия, ICO-та). Тази промяна ще бъде пусната юни 2018.

Скот Спенсър, директорът по реклами в Гугъл, каза "Нямаме кристална топка, с която да виждаме в коя посока върви бъдещето на криптовалутите, но сме видяли достатъчно потенциал за вреда на потребителите, за това бихме предпочели да подходим с голямо внимание."

--------
Google will ban all cryptocurrency-related advertising
The company is updating its financial services-related ad policies to ban any advertising about cryptocurrency-related content, including initial coin offerings (ICOs), wallets, and trading advice,
"We don't have a crystal ball to know where the future is going to go with cryptocurrencies, but we've seen enough consumer harm or potential for consumer harm that it's an area that we want to approach with extreme caution," said Scott Spencer
--------
Можете да прочетете още от тук

В последните няколко месеца видяхме, че страхът на банките се показа на бял свят. Много спряха да правят преводи свързани с криптовалути, а банка в Полша даже плати да се направи негативен ПР за биткойн. Според мен Гугъл прави тази стъпка заради същата причина - създаване на собствена валута за разплащане в бъдещето. Честно казано, не знам как ще се отрази това... Какво ви е мнението?

3
Всички по света са луднали да копаят биткойн. Хората се опитват да намерят нови и ефективни начини за да копаят криптовалутата и така да забогатеят. По думите на мой познат, който работи в един от главните магазини за компютърни части в България, почти постоянно дават под наем видео карти точно за това да се копае биткойн. В Русия обаче, няколко учени от Саров занимаващи се с ядрени науки, са арестувани след като са били хванати да използват супер компютър за да копаят биткойн. Саров е строго секретна и тежко охраняван руска ядрена научно-експериментална база.


----------------------------

Russian security officers have arrested several scientists working at a top-secret Russian nuclear warhead facility for allegedly mining crypto-currencies.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43003740

4
CME Group Inc. , най-големия борсов оператор, планира да представи биткойн фючърси, които може най-после да направят професионалните търговци и инвеститори да гледат насериозно към криптовалутите.

Това съобщение накара Биткойн да скочи до рекордни $6400.

Фирмата базирана в Чикаго – един гигант в размяната на продукти включващи фючърси на S&P500, петрол и злато – иска да представи договорите до края на годината според изявление във вторник.

Големите инвеститори са предпазливи с това да се влючат в дигиталните валути като биткойн, защото е трудно да се намери ликвидността, която трябва за да правят големи сделки, които показват разлика в тяхното представяне. Пазар със стабилни деравити може да помогне за облекчаването на проблема като дава инструмент на маркет-мейкъри да хеджират позициите си.

Това решение идва като изненада в този момент. Точно преди месец президента на CME Браян Дъркин направи следното изказване в телевизията на Блумбърг „Найстина не виждам да правим фючърс договори в близкото бъдеще.“ Миналата седмица главния изпълнителен директор на CME Тери Дъфи каза , че „CME може да бъде доста сполучлив в крипто света, ако решат да тръгнат в тази посока.“

CME последва друг борсов оператор базиран в Чикаго на име Cboe Global Markets Inc. , в анонсирането на планове за биткойн фючърси. Cboe иска да направи своят продукт да се търгува до края на първата четвъртина на 2018.

5
На 10.10.2017 е имало среща на която Владимир Путин, неговия помощник Андрей Белоусов, управителя на централната банка Елвира Набюлина, подуправителя на централната банка Олга Скоробогатова, финансовия министър Антон Силуанов и управителя на "QIWI" Сергей Солонин са присъствали.

Путин започна срещата с това, че криптовалутите са много актуална тема не само за Русия, а за целия свят, и според него те носят много сериозен риск със себе си, заради това че се издават от анонимен кръг от хора. Според Путин, те могат много лесно да се използват за пране на пари, избягване на данъци или финансиране на тероризъм.

Властите на много страни вече търсят начини да се добавят регулации в законодателството. Той добави, че трябва да се изгради регулаторна среда, която  да защитава интересите на гражданите, бизнесите и държавата. Той завърши началната си реч с "Искам отново да ви припомня, че трябва да се използват предимствата които се предлагат от нови технологични решения в банковата сфера. По същото време е важно да не се създават ненужни бариери, разбира се, а да се предлагат условия за напредък и подобрения в националната финансова система. Имайки в предвид всичко това, нека да почнем дискусията днес."

Законопроектът за регулирането на криптовалутите трябва да бъде внесен в парламента на Русия за обсъждане до края на октомври.

Линк към новината от сайта на кремлин : цък!

------

От това, което разбирам, Русия иска да направи своя собствена криптовалута, която да може да регулира.
Като цяло държавните служители никога няма да признаят, че биткойн е заплаха за фиатните пари, защото ще ги направи много легитимни. Путин използва някои от най-честите използвани аргументи против криптовалутите, които разбира се са пълни глупости. Например:
- Криптовалутите не са регулирани.
Това не е така, защото блокверигата гарантира точно това.
- Те могат да се използват за пране на пари.
Ами не, вече не могат, обаче банките правят това всеки ден.

6
Компютърния програмист Джон МакАфи каза на Джейми Даймън, главния изпълнителен директор на JPMorgan,  да цени Биткойн и усилията, които се вкарват в правенето на виртуалната валута.

Говорейки пред CNBC Fast Money в Сряда, МакАфи обори твърденията на Даймън, че Биткойн е измама и след време ще рухне.

"Това просто не е реално, след време ще бъде спряно" Даймън каза по време на конференцията Delivering Alpha във вторник.

МакАфи, чиято компания MGT Capital Investments копае биткойн, каза че миньорите правят тежки инвестиции под формата на суперкомпютърна мощ и електричество за да създават Биткойн, което едновременно дава стойност.

"Ти нарече Биткойн измама," МакАфи каза пред CNBC. "Аз съм биткойн миньор. Ние създаваме Биткойн. Струва повече от 1 000 долара да се създаде един. Колко струва да се направи един щатски долар? В такъв случай кое е измамата? На мен и други миньори ни коства над хиляда долара на биткойн, докато книжните пари струват колкото хартията. Нарича се доказателство за изпълнена работа(proof of work).


"Разбира се, че ще се издига и ще пада както всички нови технологии. Но съща така, биткойн със сигурност не е измама," каза МакАфи.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Computer programmer John McAfee told Jamie Dimon, CEO of JPMorgan to value Bitcoin and the work that goes into making the virtual currency.

Speaking to CNBC Fast Money on Wednesday, he rebutted Dimon's earlier claims that Bitcoin was a fraud that would eventually blow up.

"It's just not a real thing, eventually it will be closed," Dimon said at the Delivering Alpha conference on Tuesday.
McAfee, whose company MGT Capital Investments mines Bitcoin, said that the miners invest heavily in supercomputing power and electricity to create Bitcoins, giving it value.

"You called bitcoin a fraud," McAfee told CNBC. "I'm a bitcoin miner. We create bitcoins. It costs over $1,000 per coin to create a bitcoin. What does it cost to create a U.S. dollar? Which one is the fraud? Because it costs whatever the paper costs, but it costs me and other miners over $1,000 per coin. It's called proof of work.

"Sure it will rise and fall as all new technologies are. But at the same time, it is certainly not a fraud," he said.

Линк: http://fortune.com/2017/09/14/john-mcafee-bitcoin-jpmorgan-jamie-dimon/

Линк към интервюто на МакАфи в CNBC Fast Money: https://www.youtube.com/watch?v=xxScg1t0eZI. Препоръчвам ви да го изгледате.

7
Онзи ден попаднах на тази тема в един събредит за Биткойн. В нея потребителят под името hodlgentlemen много добре припомня защо е създаден Биткойн. Ето какво написа той:

Преди хората използваха злато и сребро за да се разплащат помежду си.

Книжните пари се измислят. Те са обезпечени със злато от банковата хазна. Те са по-лесни за транспортиране и разделяне

Банките дават повече книжни пари от колкото имат злато в хазната си. Те използват частични резерви. Една истинска машина за пари. Но от време на време банките се сриват заради масови тегления.

Създават се централното банкиране. Централните банки ще бъдат заемодатели от последна инстанция. Масовите тегления ще бъдат избегнати като банките си гарантират депозитите чрез централната банка. Рискът за масови тегления от банките не е понижен. Честотата му е намалена, но пък тежестта увеличена. Все пак банките остават несъстоятелни в схемата на частични резерви.

Банките пак могат да изпаднат в криза, но сега, ако една банка изпадне в достатъчно голяма криза, всички ще имат проблем. В такъв момент правителството ще трябва да се намеси и да ги спаси.

Всички връзки между финансовата система и златото са прекратени през 1971г. ,когато президента Никсън реши, че вече щатския долар няма да може да се разменя за определено количество злато. Това увеличи проблема, защото вече банките нямали лимит на количеството книжни пари, които могат да създават.

От този момент всички пари се правели под формата на кредит. Парите спират да бъдат обезпечени от актив. Когато поискаш кредит, парите се създават и биват дадени назаем. Банките очакват тези новопоявили се пари да им бъдат върнати с лихва. Разбира се, че банките трябва да имат адекватни резерви, но тези резерви общо взето се състоят от пари на кредитна основа. И резервите са много по-малки от заема, който правят.

Това докарало до експлозия в притокът на парите. Федералния резерв спря да докладва М3 през 2006, но ЕЦБ в момента докладва, че годишното увеличение на притока от евро е около 5%.

Това води до годишно увеличение на цените. Увеличението на цените е до известна степен по-ниско от увеличението на цялата сума от пари, които циркулират в икономиката на държавата.

Това което остава e инфлация в диапазон от около 2%.

Банките са открили, че могат да източват всичкото увеличение на продуктивност + 2% всяка година без прекалено много оплаквания от хората. Те постигат това като увеличават броя на парите циркулиращи в държавата с по 5% на година. Те си връщат тези пари обратно под формата на лихви.

Освен „хитрите“ такси върху обществото банките взимат обществото за заложник през няколко години. В случай на финансова криза, банките се нуждаят от спасение или системата ще се срине.

Освен тези проблеми, банките и правителствата се стремят и да премахнат парите в брой. Това означава, че двама свободни човека не могат да направят размяна чрез пари без банката да бъде посредник. Ако смятате, че търгуването с други е основно право, то това трябва да ви изплаши.

Липсата на истински пари (sound money) е коренът на проблемът. Насила ни бяха дадени книжните пари, защото няма други добри алтернативи. Златото и среброто остават трудни за използване.

Веднага се прекрати опита да се стартира частна валута подкрепена от скъпоценни метали (Либърти долар), защото подкопавала валутната система на Щатите. Явно единствения начин една алтернативна валута да процъфти, е ако никой не я е стартирал и ако тя няма централна точна на провал.

Това, което бе нужно е „пиър-ту-пиър“ електронна парична система. Това беше нещото, което Сатоши Накамото описа през 2009г. Това беше решението на всичките проблеми изброени по-горе. Ето защо той надписа първичния блок с текста: „03/Януари/2009 Канцлер на ръба на второ спасение за банките.“
Целта на биткойн е да бъде алтернативата на сегашната ни финансова система.

Линк към темата: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/6rr6ph/just_a_quick_reminder_why_bitcoin_was_invented_in/

Страници: [1]