Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - eppoист

Страници: [1]
1
Добре заварил, за мен представлява интерес начина/методологията на изчисляване на доходността на миньорите. Повечето калкулатори в мрежата, които предлагат фермите/колхозите ни предлагат да въведем информация за производителността на миньора, разхода на електричество и те ни обещават да заработим изчислена от тях дневна доходност. Например Топ-5 оборудования https://www.nicehash.com/profitability-calculator . По същото време калкулатора на WHATTOMINE https://whattomine.com/asic обещава около 1,5долл по голяма доходност за същата производителност на миньора с мощност 14 Th/s. Около 8.50 днес e разминаването.

Промяната на доходността е свързана със сложността, консенсусния алгоритъм, в случая PoW, и мощността/производителността на мрежата https://blockchain.info/bg/charts/hash-rate. Наблюдаваме залпово включване и изключване на изчислителна мощност при непроменяема двуседмична сложност и обявена следваща сложност в коридор от +-5%. Най голяма волатилност на мощността на мрежата е в уикендите или около някое обявено събитие, когато спекулантите правят залози и съответно Батко им обира стотинките. Интереса ми е чисто академичен, не играя хазарт. Ако дискусията бъде полезна на комарджиите да ги откажем е добре.

Правил съм изчисления на следния миньор : Antminer S9 – 14TH/S https://bitmainsales.com/product/antminer-s9-14-ths/ Ако е удобно в тази тема мога да споделя моите сметки, но за съжаление доходността не ми се получава с изчислената доходност от калкулаторите и накрая правя сметка със средни стойности на доходността, взета от калкулаторите. Калкулатори дал Бог

Страници: [1]