Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - BitcoinBG

Страници: [1] 2 3 ... 33
1
Проблема все още е на дневен ред! "леля Пенка" пак ще седи срещу клиента с парите и пак ще трябва да се измисли/направи начин тя да приема плащания с биткони.

Проблемът все още е на дневен ред и става все по-голям.

След недоразумението наречено "Закон за мерките срещу изпирането на пари" следва още по-голямо недоразумение наречено "Правилник за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари". Недоразумение е, защото е първият закон в писаната човешка история, по който всеки един гражданин на държавата е виновен ако не докаже, че е невинен! Обръща с главата надолу цялата юриспруденция от времето на Римската империя до наши дни! Виновен сте до доказване на противното...

Та, по този правилник леля ти Пена ще трябва да изиска сведения от чичо ти Пешо за произхода на неговите биткойни, когато той си купува мастика и салам от нейния магазин. Леля Пена ще трябва внимателно да проучи рисковия профил на чичо Пешо. Как ще стане това ли? Е, не е добре описано. Оставено е място да се развихри въображението на леля Пена. В допълнение леля Пена ще трябва да попълва специална справка и да я пуска до ДАНС всеки месец. Не само това, но леля Пена ще трябва да посещава семинари с лектори от ДАНС на тема пране на пари и изготвяне на психологически профили на клиентите. Не само това, но леля Пена ще трябва да изготви план за обучение на останалите продавачки за да се научат, как да разпознават терориста влязъл в магазина им за да си купи мастика и салам с биткойни.

Преди 20-ина години пишман демократите много се възмущаваха от доносничеството. Било страшно, че 10% от населението било принудено от Държавна сигурност да пише доноси за близки и познати и не толкова близки и не толкова познати. Сега обаче, когато бюрокрацията бълва закони и правилници принуждаващи 90% от населението да станат доносници, тези същите пишман демократи мълчат като насрани.

2
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 12, 2019, 01:21:50 pm »
Има ли как да се застрахова наличността в машината ?

От този ти въпрос ми "светна", че ти всъщност искаш да вземеш под наем не само машината, но и наличните пари в нея?!... Тоест, искаш да даваш място за автомат под наем!

3
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 09, 2019, 06:44:11 pm »
Има двупосочни битомати, при които може да се изключва едната или другата посока при желание на оператора. Не съм срещал обаче еднопосочен битомат, при който клиента да може само да продава биткойни и да получава левове.

За колко дни/месеци/години искаш да наемеш биткойн автомат? Стар или нов? Каква гаранция можеш да предоставиш, че битомата няма да бъде повреден от неправилно обслужване или откраднат? Можеш ли да инсталираш и поддържаш отдалечения сървър, с който битомата трябва да е постоянно свързан?

Имай предвид, че това е нещо съвсем различно от банкомат, макар и външните прилики да са много! Постоянно има някакви проблеми, за които и самите производители не са наясно, какви са причините! Всичко още е много сурово.

4
Общ Раздел / Re: Битомат под наем ?
« -: Февруари 09, 2019, 12:11:04 pm »
Искаш клиента да може да продава биткойни и да получава банкноти от битомата или обратно, да купува биткойни срещу банкноти?

5
Статия на Йоан Запрянов във в-к Капитал. От нея става ясно, че от цялата група 14 румънски граждани искането за екстрадиране до момента е уважено само за 3-ма от тях. Тези, които са били на територията на САЩ и са продавали змийско мляко на селяните в Кентъки. Май в Румъния все пак имат някакви остатъци от независима съдебна система!

---

Колко години затвор струва един Bitcoin

...
Групата, обвинена в пране на пари чрез криптовалути, се върти около Влад Нистор, собственик на борсата Coinflux. Според прокуратурата в Кентъки тя се е занимавала с измами спрямо американски граждани. "Два от методите са били онлайн фишинг схеми чрез фалшиви реклами в eBay и други платформи", пише румънският вестник Cluj. Румънците са казвали на "клиентите" си, че заради технически грешки тяхната информация е загубена. След това са използвали имейли и приложението за криптирани чатове Telegram, за да вземат лични и финансови данни, за да могат победителите в аукционите да получат наградите си. В имейлите, иззети от прокуратурата, има и клонирани сайтове на известни финансови и борсови институции.

Обвинението срещу Нистор е, че той ясно е давал направления на останалите как точно да бъдат изпирани парите, включително и през собствената му борса Coinflux. Към края на декември исканията за екстрадиция на румънски граждани са били уважени само за трима души от групата: тези, които са работили на място в САЩ. Самият Нистор не е работил там
...

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/02/07/3386735_kolko_godini_svoboda_struva_edin_bitcoin/

6
В часовете между 10:00 и 14:00 в Неделя на 10-ти Февруари 2019 ще има прекъсване в работата на биткойн автомата в Интерпред. Причината е планова профилактика и ремонт на близкия трансформатор на Електроснабдяване. Някои електрически табла в сградата могат да бъдат изцяло изключени за да се предпазят електроуредите от възможни токови удари.

7
Да го беше казал по-рано.

Разбрах за насрочения протест 3 часа преди определеното време.

8
Леле... колко еретично :)

По темата:
Днес ще се проведе протест срещу екстрадицията на Росен Йосифов.
Протеста е насрочен за 18.00 пред Съдебната Палата в София
https://www.facebook.com/events/1044321095752635/

Безсмислено е да се протестира пред хора и държавни учреждения, от които нищо не зависи. Протестът трябваше да е пред Американското посолство!

9
Трябва да се помисли за това как държавата да съхранява подобна информация в подобни ситуации.

На държавата трябва със закон да й се забрани да пази такава информация!

10
Аз имам конспиративна теория.
Ами ако този арест има общо с онзи лаптоп, който беше изпратен в една лаборатория ?

Едва ли!

Някакви румънци излъгали някакви селяни в Кентъки и им прибрали доларите. Тези придобити чрез измама долари осребрили, като си закупили чисти и нивинни като детско дупе биткойни в САЩ. Върнали се по живо и здраво от гурбета обратно в Румъния и взели да разпродават биткойните, като един от тях дошъл в България и продал част от тях на фирмата на Росен Йосифов. Къде е вината на Росен? Извършвал е стопанска дейност на територията на България без разрешение от Американското посолство в София?!

Айде сега да си представим, че румънците вместо с няколко биткойна се бяха върнали в Румъния направо с няколко пачки долари. Един от тях идва в България и сменя част от тези долари в банката на [не се чете името]. Този симпатяга щяха ли да го екстрадират в САЩ? Щяха, ама някой друг път!

Извод:
Доларите, колкото и мръсни да са все пак са чисти, защото по принцип са нещо светло! Докато биткойните, колкото и чисти да са все пак са мръсни, защото по принцип са нещо тъмно!

---

По-скоро някой фактор в съда много се е уплашил да не създаде прецедент в ЕС ако такова абсурдно дело се гледа в България. Възползвали са се от безогледната наглост на каубойската съдебна система и са го джиросали на каубоите за рекордно кратък срок преди цялата работа да се разсмърди до небето! Само че, по стар български навик пак настъпиха мотиката от погрешната страна!

11
Оглушително мълчание...
За тези, които се ослушват и спотайват.
Също и за тези, които злорадстват "нали ви казахме да не се занимавате с Биткойн".
Припомняме недалечната история...

---

Мартин Фридрих Густав Емил Нимьолер (на немски: Martin Friedrich Gustav Emil Niemöller) е протестантски богослов в Германия, пастор в протестантската евангелска църква, сред най-известните в Германия противници на нацизма, президент на Вселенския съвет на църквите (1961 – 1968 г.), лауреат на Международната Ленинска премия „За укрепване на мира между народите“ (1967).

Нимьолер е арестуван и на 3 март 1938 г. извънредния съд за държавни престъпления го обвинява в „скрити нападки“ срещу държавата и го осъжда да излежи 7 месеца в специален затвор за длъжностни лица и глоба от 2000 марки за „злоупотреба с проповедническа дейност“.

Той обаче така и не излиза на свобода, въпреки че вече е изкарал 8 месеца в предварителния арест (тоест 1 в повече от присъдата). Хитлер е вбесен от меката присъда и заявява, че Нимьолер „трябва да лежи, докато не посинее“ и заплашва целия съдебен състав с наказание.

Веднага след освобождаването му Нимьолер е подложен на „превантивен арест“ от Гестапо. Затворен е в лагери, най-напред в Заксенхаузен, а после в Дахау. През 1945 г. е освободен от съюзническите войски.

Нимьолер многократно обвинява в престъпления нацистите и дълбоко се разкайва за първоначалните си убеждения. Световноизвестно става стихотворението му „Когато те дойдоха…“, преведено на десетки езици:

Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

В оригинал:

„Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Kommunist.
Als sie die Sozialdemokraten einsperrten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Sozialdemokrat.
Als sie die Gewerkschafter holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschafter.
Als sie die Juden holten, habe ich nicht protestiert; ich war ja kein Jude.
Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte“.

---

Трябва ли да добавим поредната строфа:
"Когато нацистите дойдоха за биткойнерите, аз мълчах; нямах биткойни".

12
По-долу е връзката към отвореното писмо на Виктория Йосифова-Кънева относно екстрадирането на нейния баща в САЩ по напълно измислени и малоумни обвинения в пране на пари. Биткойните са налични пари. Първите налични пари в изцяло електронна форма! Когато получавате налични пари няма как да знаете дали те са придобити по престъпен начин от платеца!

Българският съд нагледно показва с този случай, че не работи по българските закони и не защитава българските интереси, а работи по американските закони и защитава американските интереси! Нямам думи да изразя възмущението си от безгръбначната правна система в България. Всичко това на фона на напъните от НАП да събира още повече данъци от фирмите и физическите лица, които използват биткойни. Защо да ви плащаме данъци дами и господа, след като от вас нищо не зависи? Ами вие просто сте част от колониалната администрация назначена да защитава чужди интереси!

https://www.rgcoins.com/фирмата-преустановява-работа-за-неоп/

13
След няколко седмици водещият поизводител на умни телефони Самсунг ще пусне следващия си модел Galaxy S10. Апаратът ще има портфел за криптовалути! Модулът се нарича “Samsung Blockchain KeyStore”. Ще позволява създаване на нов портейл за криптовалути, както и внасяне на криптовалути от вече съществуващ портфейл. Хранилището за тайните ключове ще има биометрична защита.

---

Galaxy S10 leak shows off punch-hole display, Samsung’s new cryptocurrency wallet

On full display in these images, though, is a new cryptocurrency application Samsung is seemingly going to be launching with the Galaxy S10. The “Samsung Blockchain KeyStore” is described as a “secure and convenient place for your cryptocurrency.” Users can apparently import currency from other wallets or create a new one with the app. The build shown here only supports Ethereum, but presumably at launch it would also support Bitcoin and other popular cryptocurrencies. Another screenshot also shows that the KeyStore can be secured with biometrics.

https://9to5google.com/2019/01/23/galaxy-s10-leak-cryptocurrency-wallet/

14
Това е слух, който върви от 2 седмици насам. Завчера излезе официалният отчет на Руската централна банка, от който става ясно, че засилват де-доларизацията на златно-валутните си резерви, които понастоящем са в размер на около 500 милиарда в доларово изражение. Днешната статия на английския в-к Телеграф дава нови подробности за този план.

Инвестицията няма да е пряко през Биткойн борса. Първо Сбербанк, най-голямата руска банка, ще създаде своя криптовалута, която ще може да се обменя срещу биткойни. Капитализацията на тази криптовалута в началото ще е в размер на 10 милиарда долара. Казано с други думи, създават национална криптовалута, която ще има покритие в биткойни!

Вестникът твърди, че подробният план стои на бюрото на финансовият министър и само чака неговия подпис!

---

Russia plans to tackle US sanctions with Bitcoin investment, says Kremlin economist

Russia is preparing an investment in Bitcoin to replace the US dollar as a reserve currency in a bid to tackle US sanctions, according to a Russian economist with close ties to the Kremlin.

Vladislav Ginko, an economist at the Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration, a state-funded institution, said the government is taking steps to minimise the impact of US sanctions that have hit the Russian rouble by replacing some of its US dollar reserves with the world’s most popular cryptocurrency.

https://www.telegraph.co.uk/technology/2019/01/14/russia-plans-tackle-us-sanctions-bitcoin-investment-says-kremlin/

15
Жълтите жилетки призовават за масово теглене на влоговете.

За съжаление, жълтите жилетки са обеднялата средна класа. Те не са господарите, а робите на банките. Почти нямат влогове или спестявания под някаква друга форма. За сметка на това пък имат много взети заеми за дребен бизнес, по ипотеки и кредитни карти. Ударът ще бъде много по-чувствителен ако вместо да си теглят влоговете спрат да си плащат заемите!

Банките ограбват 90% от повишената производителност на труда за да държат робите на труда в подчинение. Оставят само трохите, колкото да се каже, че хората все пак живеят малко по-добре отколкото са живели преди 50 години! Това е съвсем целенасочена политика на контролирано свиване и и разширяване на паричното предлагане започнало след изоставянето на златното покритие на долара в началото на 70-те години на миналия век. Вижте графиката тук:

https://www.epi.org/productivity-pay-gap/

За 50 години реалните доходи на хората са се увеличили само с 15% докато производителността на труда е нарастнала с цели 250%. Разликата се присвоява от паразитната финансова система! И тези огромни присвоени пари се използват за все по-голям контрол над обществото! Все още обаче хората са толкова глупави, че се борят за правото те да определят, кой да поставят на върха на властовата пирамида вместо да разсредоточат тази власт на милиони дори милиарди малки и напълно независими малки късчета... Защото и най-големия светец да сложите на върха на сегашната финансова пирамида съвсем скоро и той ще бъде корумпиран... Биткойн е пътят! Разсредоточаване на финансовата власт!
Страници: [1] 2 3 ... 33