Биткойн България - Форум

Други => Разни => Биткойн Кафене => Темата е започната от: AlximikA в Юли 28, 2018, 09:56:45 pm

Титла: decentralization of hardware
Публикувано от: AlximikA в Юли 28, 2018, 09:56:45 pm
Съществува ли вече система, която децентрализира хардуера ?
Тоест: Моят мощен компютър да се използва докато аз не го ползвам или аз да ползвам мощен компютър при нужда без да имам физически такъв при мен ?
До колкото прочетох, още Дейвид Лий Чаум пише за нуждата от това.

п.п
Преди много много години си представях ,че в персоналният компютър ще се влиза само с терминал,парола(частен ключ) и интернет.
Титла: Re: decentralization of hardware
Публикувано от: BitcoinBG в Август 02, 2018, 08:27:00 am
Съществува ли вече система, която децентрализира хардуера ?

Железарията няма как да се разсредоточи. Материалното затова е материално, защото заема точно определено местоположение в пространствено-времевия континуум. Може би имаш предвид разсредоточаване на файлове, като различни части от файла се намират едновременно на различни магнитни носители в различни географски зони? Това го има много отдавна в най-различни варианти и не е никаква новост.
Титла: Re: decentralization of hardware
Публикувано от: AlximikA в Август 07, 2018, 10:43:13 pm
Железарията няма как да се разсредоточи. Материалното затова е материално, защото заема точно определено местоположение в пространствено-времевия континуум.
Това изобщо не означава ,че не е в движение! Защо не мога в реално време да използвам чужда процесорна мощ, например! Или вече може ?

Може би имаш предвид разсредоточаване на файлове, като различни части от файла се намират едновременно на различни магнитни носители в различни географски зони? Това го има много отдавна в най-различни варианти и не е никаква новост.
Факт, дори моят компютър поддържа и обслужва торент мрежата.
Не, нямам в предвид да са само файлове.

Каква е причината, Молят Компютър да има мое лично изражение под формата на железария... ? просто няма логика, поред мен. Моят Компютър не е ли чисто софтуерно изобретение ? :)
Биткойн ми предлага да споделя моята специфична процесорна мощ, но към момента аз дори нямам шансове да се класирам... Въпреки всичко съм готов да се обзаложа ,че някъде там в пространство-времевият континуум има човек готов да плати повече за тази мощ от това което аз ще платя ако си оставя компютъра включен :) 
Математически е невъзможно.