Биткойн България - Форум

Икономика => Политика и Общество => Темата е започната от: Paladin в Февруари 12, 2018, 05:15:56 pm

Титла: Руски учени в Саров бяха арестувани за копаене на биткойн със суперкомпютър
Публикувано от: Paladin в Февруари 12, 2018, 05:15:56 pm
Всички по света са луднали да копаят биткойн. Хората се опитват да намерят нови и ефективни начини за да копаят криптовалутата и така да забогатеят. По думите на мой познат, който работи в един от главните магазини за компютърни части в България, почти постоянно дават под наем видео карти точно за това да се копае биткойн. В Русия обаче, няколко учени от Саров занимаващи се с ядрени науки, са арестувани след като са били хванати да използват супер компютър за да копаят биткойн. Саров е строго секретна и тежко охраняван руска ядрена научно-експериментална база.


----------------------------

Russian security officers have arrested several scientists working at a top-secret Russian nuclear warhead facility for allegedly mining crypto-currencies.

http://www.bbc.com/news/world-europe-43003740
Титла: Re: Руски учени в Саров бяха арестувани за копаене на биткойн със съперкомпютър
Публикувано от: BitcoinBG в Февруари 12, 2018, 08:05:24 pm
Аз се чудех, защо толкова паднаха таксите за преводите в биткойн мрежата, а то взели да копаят със суперкомпютри.  :)

Вчера направих биткойн превод буквално за няколко стотинки и бе потвърден след 20 минути. Главният спамер в Биткойн мрежата е Битмейн за да поддържат високи такси и да налагат тезата си за своята алтернативка БиКеш. Сега обаче са твърде заети да пренасят оборудването си от Китай в Канада и нямат възможности да спамят, както досега. Освен това ако продължат в същия дух само ще ускорят развитието на Светкавичната мрежа. Затова таксите за биткойн преводи паднаха до нивата отпреди няколко години. Ако някой има голям обем от надробени входящи преводи сега е моментът да ги окрупни на символични цени.